ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Μόνο σε εμβολιασμένους φοιτητές θα επιτρέπεται η είσοδος σε φοιτητικές εστίες και ξενώνες

αίγυπτος-μόνο-σε-εμβολιασμένους-φοιτ-851206

Μόνον όσοι φοιτητές έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στις φοιτητικές εστίες και ξενώνες της Αιγύπτου από το νέο ακαδημαϊκό έτος που ξεκινά στα μέσα Οκτωβρίου.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας, τονίζοντας ότι η εφαρμογή του μέτρου αυτού είναι απαραίτητη για την ασφαλή επιστροφή της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Αίγυπτο. «Ένας μαθητής που δεν είναι εμβολιασμένος, αποτελεί κίνδυνο για τον εαυτό του και για ολόκληρη την πανεπιστημιακή κοινότητα», προσέθεσε.

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο πνεύμα των προληπτικών μέτρων που παίρνει η αιγυπτιακή κυβέρνηση, η υπουργός Υγείας, Χάλα Ζάγιεντ, δήλωσε ότι δημιουργούνται 1.100 κέντρα εμβολιασμού σε εθνικό επίπεδο, ειδικά για τους φοιτητές, με σκοπό όλοι οι φοιτητές να έχουν εμβολιαστεί μέχρι την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτύχει μέχρι το τέλος του 2021 τον εμβολιασμό 40 εκατομμυρίων πολιτών. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 13 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί στη χώρα, που μετρά περίπου 102 εκατομμύρια κατοίκους.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου