ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Τηλεφώνησε στην αστυνομία την ώρα που σκότωνε τη γυναίκα του

τουρκία-τηλεφώνησε-στην-αστυνομία-τη-392912

Φρίκη έχει προκαλέσει στην Τουρκία η υπόθεση ενός 29χρονου στο Ντιγιάρμπακιρ, ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο τηλεφώνησε στην αστυνομία πληροφορώντας τους αστυνομικούς ότι εκείνη τη στιγμή σκότωνε τη σύζυγό του μία μόλις ημέρα αφότου έφερε στον κόσμο το δεύτερο κοριτσάκι τους.

Οι λεπτομέρειες του εγκλήματος έγιναν γνωστές κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης στις 4 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη Radikal, ο V.T. σκότωσε τον Ιανουάριο την 33χρονη σύζυγό του, στις 25 Ιανουαρίου βάζοντας ηλεκτρικά καλώδια υψηλής τάσης στο κεφάλι της, την ώρα που εκείνη κοιμόταν. Αντιθέτως, εκείνος φόρεσε ειδικά γάντια προκειμένου να προστατευτεί από το ηλεκτρικό ρεύμα.

«Σκότωσα κάποιον, σας δίνω τη διεύθυνση», είπε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με την καταγραφή της συνομιλίας. «Ποιον;», ρώτησε ένας αστυνομικός. «Σκοτώνω τώρα τη σύζυγό μου», απάντησε ο 29χρονος. «τη σκότωσες ή τη σκοτώνεις», ξαναρώτησε ο αστυνομικός.

«Λέω ότι δεν έχει πεθάνει ακόμα, αλλά θα τη σκοτώνω γιατί μού επιτρέπεται από το Ισλάμ (halal) να το κάνω», απάντησε.

Ο διαπραγματευτής ρώτησε ποιο ήταν το πρόβλημα με τη σύζυγό του, προτρέποντας τον ύποπτο να πει ότι θα μιλήσει στους αστυνομικούς όταν φτάσουν στο σπίτι. «Σας λέω ότι σκότωσα τη γυναίκα μου.

«Ειπες ότι σκοτώνεις κάποιον τώρα, μετά ότι σκότωσες κάποιον», αντέτεινε ο διαπραγματευτής, υποδηλώνοντας ότι τα λεγόμενα του δράστη είναι αντιφατικά.
Ο διαπραγματευτής είπε ότι στέλενει αστυνομική δύναμη στο σημείο και ρώτησε αν χρειάζεται να ειδοποιηθεί ασθενοφόρο και εκείνος συμφώνησε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης γυναίκας, Ελίφ Ιπέκ Τουρέντς, επέκρινε τον διαπραγματευτή, τονίζοντας ότι δεν κατάφερε να κάνει κάτι που να μπορεί να σταματήσει τον δράστη από το να διαπράξει το φόνο.

«Είναι προφανές ότι ο αστυνομικός (στο τηλέφωνο) δεν προσπάθησε καθόλου να μεταπείσει τον 29χρονο, ώστε να μη διαπράξει το φόνο της συζύγου του. Αν ο αστυνομικός είχε μεγαλύτερη ικανότητα πειθούς και είχε εκπαιδευτεί κατάλληλα, θα ήταν ζωντανή τώρα», πρόσθεσε.

Ο 29χρονος δήλωσε στη συνέχεια στους αστυνομικούς ότι κατελήφθη από μία δαιμονική δύναμη για να σκοτώσει τη γυναίκα του και στην οποία (δύναμη) δεν μπορούσε να αντισταθεί. Παρόλα αυτά, οι οικογένεια του θύματος υποστήθξε ότι ο άνδρας είχε προσχεδιάσει το φόνο και ήθελε νε αποφύγει τα δύσκολα με το να επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα, γράφει η Χουριέτ.

Παράλληλα, ένας ακόμη δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, είπε χθες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ότι ο VT σκότωσε τη γυναίκα «επειδή γέννησε ξανά κορίτσι».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου