ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Βρέθηκε μαρμάρινη κεφαλή της Μέδουσας

τουρκία-βρέθηκε-μαρμάρινη-κεφαλή-της-388677

Μία μαρμάρινη κεφαλή της Μέδουσας, του γνωστού τέρατος της ελληνικής μυθολογίας που αντί για μαλλιά είχε φίδια και μεταμόρφωνε όσους το αντίκριζαν σε πέτρα με την ασχήμια του, ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους κατά τη διάρκεια ανασκαφής στην αρχαία πόλη της Αντιόχειας του Κράγου, η οποία βρίσκεται στην επαρχία της Αττάλειας στην Τουρκία.

«Βρήκαμε την κεφαλή της Μέδουσας ανάμεσα σε άλλα μαρμάρινα τμήματα ενός μεγάλου οικοδομήματος, πιθανόν ναού», δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ ο Μάικλ Χοφ, επικεφαλής της ανασκαφής.

Όπως επισήμανε ο αρχαιολόγος, πρόκειται για μία μαρμάρινη κεφαλή κανονικού μεγέθους, που δεν ανήκει σε άγαλμα αλλά σε ανάγλυφη παράσταση που κοσμούσε την πρόσοψη του ναού.

«Βρήκαμε την κεφαλή πριν από μία εβδομάδα και όταν ολοκληρωθεί η ανασκαφή θα παραδοθεί στην τουρκική διεύθυνση αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς», πρόσθεσε ο αρχαιολόγος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανασκαφή στην Αντιόχεια του Κράγου ξεκίνησε το 2005 και συνεχίζεται με την συνεργασία Τούρκων και Αμερικανών αρχαιολόγων.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου