ΔΙΕΘΝΗ

Η Samsung θα αποζημιώσει εργάτες της που προσβλήθηκαν από καρκίνο

η-samsung-θα-αποζημιώσει-εργάτες-της-που-προσ-352045

Η Samsung Electronics υποσχέθηκε σήμερα να αποζημιώσει πολλούς εργαζομένους της που υποστηρίζουν ότι προσβλήθηκαν από καρκίνο δουλεύοντας σε εργοστάσια του νοτιοκορεατικού ομίλου που κατασκευάζουν ημιαγωγούς.

Η πρώτη στον κόσμο εταιρεία τηλεφώνων πολλαπλών λειτουργιών και ηλεκτρονικής μνήμης αρνήθηκε να διευκρινίσει τον αριθμό των προσώπων που αφορά αυτό το σχέδιο συμφωνίας.

Τα έξι τελευταία χρόνια, περίπου σαράντα εργαζόμενοι κατέθεσαν προσφυγή ενώπιον της κυβερνητικής Υπηρεσίας Αποζημιώσεων και Υγείας των Κορεατών Εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή του, ο γενικός διευθυντής της Samsung, ο Κουόν Ο-Χιούν, αναφέρει πως ο όμιλος θα προσφέρει «μια αρμόζουσα αποζημίωση» στους μισθωτούς που προσβλήθηκαν από τη νόσο αυτή ή στις οικογένειες αυτών που απεβίωσαν εξαιτίας της.

«Αποτύχαμε να προσφέρουμε την απαραίτητη προσοχή στον πόνο και τις δυσκολίες των θυμάτων και των οικογενειών τους», αναφέρει στην ανακοίνωση. Η Samsung θα συστήσει μια ομάδα διαιτησίας για να καθορίσει τον τρόπο καταβολής των αποζημιώσεων, προσθέτει.

Η Samsung ανέκαθεν αρνούνταν ότι οι καρκίνοι των εργαζομένων είναι αποτέλεσμα των τοξικών προϊόντων που χειρίζονται στους χώρους της δουλειάς τους και η ανακοίνωση του Κουόν Ο-Χιούν υπογραμμίζει πως ο όμιλος δεν θεωρεί πως ευθύνεται για τις ασθένειες των μισθωτών του.

Οι καρκίνοι των εργαζομένων σε εργοστάσια κατασκευής ημιαγωγών επισημάνθηκαν στη νοτιοκορεατική κοινή γνώμη με την προβολή το Φεβρουάριο μιας ταινίας βασισμένης στην αληθινή ιστορία ενός μισθωτού της Samsung, του Χουάνγκ Γιου-Μι, ο οποίος πέθανε από λευχαιμία αφού εργάσθηκε για τέσσερα χρόνια σ’ ένα εργοστάσιο του ομίλου.

Η Samsung δεν κατονομάζεται στην ταινία για νομικούς λόγους, αλλά ο τίτλος της ταινίας, “Another Promise” (Μια άλλη υπόσχεση), απηχεί σαφώς το διαφημιστικό σύνθημα της Samsung “Another Family” (Μια άλλη οικογένεια).

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου