ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Δεκάδες αγνοούμενοι ενώ συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις

ιαπωνία-δεκάδες-αγνοούμενοι-ενώ-συνε-332484

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν το έργο τους τα σωστικά συνεργεία στη Βορειοανατολική Ιαπωνία, όπου τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες έχουν τραυματιστεί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που πλήττουν την περιοχή. Ενόσω αγνοούνται ακόμη 26 άνθρωποι και περισσότεροι από 100.000 έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις επαρχίες Τοτσίγκι και Ιμπαράκι, οι Αρχές προειδοποιούν για νέες ισχυρές βροχές και κατολισθήσεις.

Αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο μίας 63χρονης γυναίκας, όταν έπειτα από κατολίσθηση η γη «κατάπιε» το σπίτι της, καθώς επίσης και τον θάνατο μίας 48χρονης γυναίκας που παρασύρθηκε το αυτοκίνητό της στην επαρχία Μιγιάγκι. Ένας ακόμη άνδρας έχασε τη ζωή του όταν έπεσε σε αποχέτευση την οποία προσπαθούσε να καθαρίσει.

Στην πόλη Τζόσο, βόρεια του Τόκιο, η οποία μετατράπηκε σε λίμνη την Πέμπτη όταν υπερχείλισε ο ποταμός Κινουγάουα, περίπου 6.000 διασώστες εργάζονται νυχθημερόν για να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους.

Προειδοποίηση για να εγκαταλείψουν τις εστίες τους έχει επίσης δοθεί σε 410.000 ανθρώπους στην πόλη Σεντάι, την πρωτεύουσα της επαρχίας Μιγιάγκι.

Η Ιαπωνία πλήττεται, κατά μέσο όρο, από 20 με 30 ανάλογες καταιγίδες. Τις τελευταίες μέρες έχουν ήδη σημειωθεί 18 ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ φαίνεται πως κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το μέγεθος των ζημιών.

Τηλεοπτικές πλάνα εικονίζουν τις δραματικές προσπάθειες των διασωστών και των κατοίκων που σκαρφαλώνουν σε στέγες για να σωθούν, αλλά και ολόκληρα σπίτια να παρασέρνονται από τα ορμητικά νερά.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου