ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλιανό δικαστήριο χορηγεί άσυλο σε γκέι Ινδό για να γλιτώσει από την καταπιεστική οικογένειά του

αυστραλιανό-δικαστήριο-χορηγεί-άσυλ-321315

Η Αυστραλία χορηγεί άσυλο σε 25χρονο ομοφυλόφιλο Ινδό που υπέφερε τα πάνδεινα από την οικογένειά του προκειμένου να αλλάξει σεξουαλική ταυτότητα και να παντρευτεί μια συμπατριώτισσά του.

Ο 25χρονος ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Αυστραλία, το Μάρτιο 2009, με φοιτητική βίζα για να σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων, αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές τους έξι μήνες αργότερα. Την τελευταία φορά που πήγε να δει τους δικούς τους στη γενέτειρά του, τη Χιντεραμπάντ, το 2011, ο πατέρας του τον κλείδωσε σε ένα δωμάτιο για να το πιέσει να παντρευτεί μια μουσουλμάνα συμπατριώτισσά του. Οπως ισχυρίζεται ο νεαρός, δέχθηκε απειλές τόσο από τους ιερείς της περιοχής όσο και από τα ξαδέρφια του, που τον εκφόβισαν με μαχαίρι προκειμένου να σταματήσει να είναι ομοφυλόφιλος. Ο 25χρονος κατόρθωσε να το σκάσει από το πατρικό του με τη βοήθεια μιας οικογενειακής φίλης που τον έκρυψε προσωρινά στο σπίτι της μέχρι να επιστρέψει στην Αυστραλία, όπου διαμένει σήμερα με το σύντροφό του, στη Νέα Νότια Ουαλία.

Το αυστραλιανό δικαστήριο έκρινε ότι αν ο 25χρονος επέστρεφε στην Ινδία αντιμετώπιζε κίνδυνο για τη ζωή του και έτσι αποφασίστηκε να του χορηγηθεί άσυλο.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου