ΔΙΕΘΝΗ

Λάβρος ο Ερντογάν κατά των δικαστών για το twitter

λάβρος-ο-ερντογάν-κατά-των-δικαστών-γι-292077

Επικριτικός απέναντι στην δικαστική απόφαση για άρση της απαγόρευσης του twitter εμφανίστηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι αρμόδιες αρχές υπεύθυνες για τις τηλεπικοινωνίες πρέπει να άρουν το μπλόκο δύο εβδομάδων στο twitter ώστε να μην υπονομεύεται η ελευθερία της έκφρασης.

Ο Ερντογάν που είχε διαβεβαιώσει ότι θα «εξαφανίσει» το twitter, λόγω του το ότι είχε μετατραπεί σε μέσω διάσωσης καταγγελιών διαφθοράς, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του συμμορφώθηκε με την δικαστική απόφαση, αλλά δεν την εγκρίνει και δεν την σέβεται, αφού όπως είπε «παραβλέπει κάθε ηθική αξία».

O Τούρκος πρωθυπουργός είχε «μπλοκάρει» το twitter μετά από την δημοσιοποίηση αποκαλυπτικών συνομιλιών που συνδέονταν με τον ίδιο και μέλη της οικογένειάς του και χρησιμοποιήθηκαν ως αποδείξεις για την διαφθορά στους κόλπους της κυβέρνησης.

Η απαγόρευση επιβλήθηκε στις 21 Μαρτίου καθώς το twitter δεν είχε «κατεβάσει» τα επιβαρυνβτικά στοιχεία, ωστόσο το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας, στις 2 Απριλίου, έκρινε ότι η απαγόρευση ήταν «παράνομη».

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, δικαστική απόφαση διατάσσει την άρση παρόμοιας απαγόρευσης που είχε επιβληθεί και για το YouTube.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου