ΔΙΕΘΝΗ

Ανοιξε και πάλι το Twitter στην Τουρκία

ανοιξε-και-πάλι-το-twitter-στην-τουρκία-289352

Η πρόσβαση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter αποκαταστάθηκε στην Τουρκία, όπως μετέδωσαν το απόγευμα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μετά την εντολή του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την άρση του μέτρου.

Νωρίτερα σήμερα η επιτροπή τηλεπικοινωνιών είχε ανακοινώσει ότι η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει τον αποκλεισμό του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που επέβαλε πριν από δύο εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο καταγγελιών διαφθοράς εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία για την άρση της απαγόρευσης του Twitter» δήλωσε στέλεχος της επιτροπής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιολογούσαν το μέτρο της απαγόρευσης αποσύρθηκαν σήμερα από τον ιστότοπο της αρχής τηλεπικοινωνιών.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας έκρινε σε μια απόφαση που έλαβε χθες ότι το μέτρο αυτό συνιστά μια παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης και διέταξε την άμεση άρση του αποκλεισμού.

Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Χαλούκ Ιπέκ είχε προαναγγείλει ότι η απαγόρευση που επέβαλε η τουρκική κυβέρνηση στο Twitter θα αρθεί στις επόμενες ώρες.

Ο αποκλεισμός του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης είχε επιβληθεί τη νύχτα της 20ής προς 21ης Μαρτίου, μετά την εντολή του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αποφάσισε να εμποδίσει την καθημερινή δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο καταγγελιών διαφθοράς εναντίον της κυβέρνησής του την παραμονή των δημοτικών εκλογών της 30ής Μαρτίου.

Αυτήν την απόφαση είχε ακολουθήσει ο αποκλεισμός του ιστότοπου YouTube, πριν από μία εβδομάδα, γεγονός που προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου