ΔΙΕΘΝΗ

Οι «άνεμοι του διαβόλου» έσπειραν την καταστροφή στην Καλιφόρνια. 10 νεκροί από πυρκαγιές

οι-άνεμοι-του-διαβόλου-έσπειραν-την-280834

Ανεξέλεγκτες μαίνονται οι πυρκαγιές στη Νότια Καλιφόρνια, οι οποίες έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων ενώ κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να σωθούν από τις φονικές πυρκαγιές. Μόνο στη Κομητεία Σονόμα, βόρεια του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, επτά άνθρωποι πέθαναν. Στην κομητεία της Νάπα ένα ζευγάρι βρήκε τραγικό θάνατο όταν δεν κατάφερε να βγει εγκαίρως από το σπίτι του για να σωθεί.

Χιλιάδες άνθρωποι εκκένωσαν τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεκάδες είναι οι τραυματίες που δέχθηκαν πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της περιοχής, ενώ τουλάχιστον 1.500 ιδιοκτησίες καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Οι εστίες της φωτιάς είναι περισσότερες από 15 και σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας, σχεδόν 300.000 στρέμματα έχουν μετατραπεί σε αποκαΐδια από το βράδυ της Κυριακής στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας.

Η περιοχή είναι γεμάτη αμπελώνες και προς το παρόν είναι άγνωστη η αιτία που έδωσε το έναυσμα για την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Στην Κομητεία της Νάπα δεκάδες εργάτες στα αμπέλια χρειάστηκε να απομακρυνθούν από αέρος προκειμένου να διασωθούν.

Νωρίτερα, η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ είχε εκδώσει προειδοποίηση, για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Η φωτιά εξαπλώνεται πάρα πολύ γρήγορα εξαιτίας του συνδυασμού των ισχυρών ανέμων που οι μετεωρολόγοι αποκαλούν «άνεμοι του διαβόλου (diablo winds), της χαμηλής υγρασίας και της μεγάλης ζέστης.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου