ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά πλοία έκλεισαν τα Στενά της Κριμαίας

ρωσικά-πλοία-έκλεισαν-τα-στενά-της-κρι-241069

Ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν αποκλείσει τα Στενά του Κερτς που χωρίζουν την Κριμαία από τη Ρωσία, μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο την ουκρανική υπηρεσία φύλαξης των συνόρων.

Οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες δήλωσαν ότι ρώσοι στρατιώτες ελέγχουν την ουκρανική πλευρά των Στενών και ότι έχουν δει ρωσικά τεθωρακισμένα στη ρωσική πλευρά. «Δύο ρωσικά πλοία έχουν κλείσει τα Στενά του Κερτς, από τον βορρά και τον νότο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πάβελ Σισούριν, ο αναπληρωτής διοικητής των συνοριοφυλάκων.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.
Αν και δεν είναι γνωστό πού αποσκοπεί αυτός ο ρωσικός ναυτικός αποκλεισμός, πηγές αναφέρουν πως αποκόπτοντας την χερσόνησο της Κριμαίας, οι Ρώσοι θέλουν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο πολεμικού ανεφοδιασμού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και να κόψουν την πρόσβαση σε πολεμικά πλοία άλλων χωρών που θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την Κριμαία.

Νωρίτερα, επεισόδιο σημειώθηκε στη στρατιωτική βάση του Μπελμπέκ όταν άοπλοι Ουκρανοί στρατιώτες επιχείρησαν να επανακαταλάβουν τον αεροδιάδρομο που ελέγχουν πάνοπλοι Ρώσοι στρατιώτες και εκείνοι πυροβόλησαν στον αέρα.

Εν τω μεταξύ, έκτακτη συνάντηση με αντικείμενο την κρίση στην Ουκρανία θα έχουν αύριο Τετάρτη η Ρωσία και το NATO, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Βορειοατλαντική Συμμαχία.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου