ΔΙΕΘΝΗ

“Κόκκινη γραμμή” για τη Ρωσία η ένταξη της Σερβίας στο ΝΑΤΟ

κόκκινη-γραμμή-για-τη-ρωσία-η-ένταξη-563957

“Κόκκινη γραμμή” είναι για τη Ρωσία η ένταξη της Σερβίας στο ΝΑΤΟ, ανέφερε ο πρέσβης της στο Βελιγράδι, Αλεξάνταρ Τσεπούριν μιλώντας σε διάλεξη σε ιδιωτική σχολή διπλωματίας.

Ο κ. Τσεπούριν εκτίμησε ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Σερβίας ενδεχόμενη ένταξη στο ΝΑΤΟ διότι δεν θα είχε κανένα πρακτικό όφελος ενώ από την άλλη θα έβλαπτε το καθεστώς ιδιαίτερων σχέσεων που έχει η χώρα με τη Ρωσία. “Θα ήταν απόλυτη τρέλα να παρακαλάει η Σερβία το ΝΑΤΟ να την δεχθεί στους κόλπους του”, επισήμανε ο Ρώσος διπλωμάτης και ανέφερε το παράδειγμα της Ουκρανίας που, όπως είπε, “η ένταξη στην Ε.Ε. θα τις επέφερε ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε επτά χρόνια ενώ οι οικονομικές απώλειες από την διακοπή του ελεύθερου εμπορίου με την Ρωσία θα ξεπερνούσαν τα εκατό δισεκατομμύρια ευρώ”.

Ο κ. Τσεπούριν αποκάλυψε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου στο Βελιγράδι, η σερβική πολιτική ηγεσία τον διαβεβαίωσε ότι δεν επιθυμεί την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ο Αλεξάνταρ Τσεπούριν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν αντιτίθεται στην ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρκεί κάτι τέτοιο, συμπλήρωσε, να μη δυσχεράνει τις σχέσεις με τη Μόσχα.

alphatv.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου