ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: «Καλοί Σαμαρίτες» έσωσαν νήπιο από θάνατο

ηπα-καλοί-σαμαρίτες-έσωσαν-νήπιο-απ-226133

Τη βοήθεια «καλών Σαμαριτών»» δέχτηκε ένα μωρό πέντε μηνών, όταν ξαφνικά σταμάτησε να αναπνέει στην Εθνική Οδό της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών την Πέμπτη.

Η Πάμελα Ραουσέο, βγήκε ξαφνικά έξω από το σταματημένο αυτοκίνητό της και άρχισε να ουρλιάζει ζητώντας βοήθεια για τον ανιψιό της, Σεμπάστιαν, όταν έσπευσαν στο πλευρό της ένας αστυνομικός και δύο πυροσβέστες.

Ο Σεμπάστιαν, που πάσχει από αναπνευστικά προβλήματα μετά την πρόωρη γέννησή του, άρχισε να μελανιάζει, όταν η θεία του Πάμελα, οδηγούσε στην εθνική οδό στις 14.30.

Αμέσως τον πήρε αγκαλιά και τον έβγαλε από το αυτοκίνητο, φωνάζοντας για βοήθεια.

Ο Ντιάζ, ένας βραβευμένος φωτογράφος, που εργάζεται στην εφημερίδα Miami Herald δήλωσε πως άκουσε μια γυναίκα να ουρλιάζει πως το «μωρό δεν μπορούσε να αναπνεύσει».

Στο σημείο έσπευσε αμέσως η Λουσίλα Γκοντόι, αφήνοντας τον τρίχρονο γιο της στο αυτοκίνητο, προκειμένου να βοηθήσει, την ώρα που η θεία του μικρού του έκανε τεχνητή αναπνοή.

Την ώρα που οι δύο γυναίκες προσπαθούσαν να σώσουν το βρέφος, ο φωτογράφος σταμάτησε την κυκλοφορία προς αναζήτηση περισσότερης βοήθειας. Αμέσως έσπευσε ένας αστυνομικός που ανέλαβε αυτός να κάνει την τεχνητή αναπνοή.

«Αρχικά άρχισε να αναπνέει και μετά από λίγο σταμάτησε και πάλι» δήλωσε ο αστυνομικός.

Το μωρό νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου