ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Περίμενε τρίδυμα και γέννησε τετράδυμα

ηπα-περίμενε-τρίδυμα-και-γέννησε-τετρ-220676

Πήγε στο νοσοκομείο για να γεννήσει με καισαρική τρίδυμα κοριτσάκια, όπως γνώριζε, όταν τελικά κατά τη διαδικασία του χειρουργείου ένας από τους γιατρούς ανακάλυψε πως τα βρέφη ήταν τέσσερα.

Η Κίμπερλι και ο Κρεγκ Φουγκέιτ περίμεναν τρίδυμα και φυσικά η έκπληξή τους ήταν τεράστια όταν τελικά η μητέρα γέννησε τέσσερα υγιέστατα κοριτσάκια.

Τα πανομοιότυπα τετράδυμα γεννήθηκαν με καισαρική στις 8 Φεβρουαρίου σε Νοσοκομείο του Μισισιπή στην Αμερική. «Είχαν ήδη βγάλει τα τρία όταν τους άκουσε να λένε : ’κι άλλα πόδια’» δήλωσε η μητέρα στο CNN «Είπα, ’Όχι Θεέ μου!’ Αλλά ήταν μια στιγμιαία αντίδραση».

Τα στατιστικά για τη σύλληψη τετράδυμων χωρίς τη βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι 1 στις 729.000, σύμφωνα με τον γιατρό Τζέιμς Μποφίλ του Πανεπιστημίου του Μισισιπή.

Οι πιθανότητες σε αυτή την περίπτωση ήταν ακόμη μικρότερες καθώς τα μικρά κοριτσάκια είναι πανομοιότυπα, δηλαδή χωρίστηκαν από ένα και μόνο ωάριο.

«Οι πιθανότητες είναι ανυπολόγιστες« δήλωσε ο Μποφίλ στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το νοσοκομείο.
Η τελευταία γνωστή γέννηση πανομοιότυπων τετράδυμων καταγράφηκε στη Γερμανία τον Ιανουάριο του 2012. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι υπάρχουν περίπου 50-60 περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο.

Η οικογένεια Φουγκέιτ έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν πως η Κίμπερλι ήταν έγκυος, καθώς είναι ήδη 42 ετών. Το Νοέμβριο μάλιστα διαπίστωσε πως δεν κυοφορούσε ένα αλλά τρίδυμα μωρά. Το τέταρτο μωρό κατάφερε να κρατήσει μυστική την ύπαρξή του μέχρι τη γέννησή του κατά την 28η εβδομάδα της κύησης.

«Προφανώς, ένιωσα πολύ άσχημα» δήλωσε ο γυναικολόγος της Κίμπερλι. «Την είδηση μου τη μετέφερε ένας από τους συναδέλφους μου. Νόμιζα ότι αστειευόταν».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου