ΔΙΕΘΝΗ

Το 34% των Γάλλων «ασπάζεται» τις ιδέες της Μαρίν Λε Πεν

το-34-των-γάλλων-ασπάζεται-τις-ιδέες-τ-210769

Άνοδο του Εθνικού Μετώπου (FN) της Μαρίν Λε Πεν καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση της TNS Sofres σύμφωνα με την οποία, το 34% των Γάλλων ασπάζεται τις ιδέες του FN.

Σύμφωνα με το βαρόμετρο της TNS Sofres, το Εθνικό Μέτωπο φαίνεται να κερδίζει έδαφος αφού 34% των Γάλλων δηλώνουν ότι ασπάζονται τις ιδέες του κόμματος, ενώ ενισχυμένα είναι και τα ποσοστά της επικεφαλής του, Μαρίν Λε Πεν.

Το 58% (+5 μονάδες) των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Λε Πεν είναι ικανή να συσπειρώνει κόσμο που βρίσκεται εκτός του κομματικού στρατοπέδου, το 56% (+7 μονάδες) θεωρεί ότι η Λε Πεν κατανοεί τα καθημερινά προβλήματα των Γάλλων και το 40% ότι έχει νέες ιδέες για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Γαλλία, ενώ το 35% πιστεύει ότι θα μπορούσε το Εθνικό Μέτωπο να συμμετέχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα.

Μιλώντας στην Figaro, η Λε Πεν αποκάλεσε «πολλά υποσχόμενα» τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης και σημείωσε: «Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το Εθνικό Μέτωπο δεν έχει την τάση να γίνεται κίνημα διαμαρτυρίας αλλά είναι μια χαρά κίνημα στο οποίο κάποιος προσχωρεί. Είναι η άνοδος μια εναλλακτικής δύναμης, αξιόπιστης».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου