ΔΙΕΘΝΗ

Κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλει o απολυμένος διευθυντής της «El mundo»

κυβερνητική-παρέμβαση-καταγγέλλει-o-α-194467

Την κυβέρνηση της χώρας του για την απόλυσή του από την θέση του επικεφαλής της καθημερινής ισπανικής εφημερίδας «El mundo», κατηγορεί ο ιδρυτής της, Πέδρο X. Ραμίρεζ. Ο Ραμίρεζ υποστηρίζει πίσω από την αποπομπή του κρύβονται οι αποκαλύψεις της για την υπόθεση διαφθοράς του Λαϊκού Κόμματος οι οποίες εμπλέκουν και τον πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι.

Κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλει o απολυμένος διευθυντής της «El mundo»
«Πρόκειται για μια επίδειξη δύναμης από μια κυβέρνηση η οποία θέλει να στείλει ένα μήνυμα, όχι μόνο στην El Mundo αλλά σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, ότι όποιος δρα με τρόπο άβολο για την κυβέρνηση θα πληρώσει τις συνέπειες», δήλωσε ο Ραμίρεζ σε δημοσιογράφο των New York Times.

Οι ισχυρισμοί πάντως του Ραμίρεζ, ο οποίος στην Ισπανία είναι γνωστός ως Πέδρο Χότα (όπως είναι το αρχικό του μεσαίου ονόματός του) διαψεύδονται από την ισπανική κυβέρνηση, μέσω του εκπροσώπου της. Οι παρατηρητές τονίζουν ότι η μείωση της κυκλοφορίας της εφημερίδας είναι η πιο πιθανή αιτία της εκδίωξής του.
Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι πωλήσεις της El Mundo -της δεύτερης μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Ισπανίας- τους τελευταίους δέκα μήνες έχουν σημειώσει πτώση 25% έναντι του -18% της El Pais.

Ο Ραμίρεζ θα παραμείνει στην εφημερίδα ως αρθρογράφος, ωστόσο εκφράζονται φόβοι για το μέλλον της El Mundo, η οποία από την γέννησή της, το 1989, έχει παράδοση στην ερευνητική δημοσιογραφία.

Τη θέση του Ραμίρεζ ως διευθυντής της εφημερίδας παίρνει τώρα ο μέχρι χθες υποδιευθυντής της, Κασιμίρο Γκαρσία Αμπαδίγιο, ο οποίος επίσης εργάζεται στην εφημερίδα από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου