ΔΙΕΘΝΗ

Ο «χαλίφης» του ΙΚ δεν σκοτώθηκε αναφέρει ιστοσελίδα

ο-χαλίφης-του-ικ-δεν-σκοτώθηκε-αναφέ-14522

Ηχογραφημένο μήνυμά του θα στείλει, όπως αναφέρει ιστοσελίδα που καταγράφει τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, o αποκαλούμενος «χαλίφης» του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, που φέρεται ότι σκοτώθηκε σε επιδρομή αμερικανικών αεροσκαφών το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ιράκ, προκειμένου, όπως γράφει, να δείξει ότι δεν είναι νεκρός.

Στο μήνυμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, θα καλεί τους φανατικούς ισλαμιστές να γίνουν «ηφαίστειο» κατά των δυτικών και να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους.

Αραβικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν το Σαββατοκύριακο ότι ο αρχηγός των τζιχαντιστών τραυματίστηκε σοβαρά, ακόμα και ότι έχει σκοτωθεί.

Αεροσκάφη διεξήγαγαν μια σειρά αεροπορικών πληγμάτων στο Ιράκ εναντίον μιας περιοχής όπου είχαν συγκεντρωθεί ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους κοντά στη Μοσούλη.

Στις επιδρομές αυτές καταστράφηκε μια αυτοκινητοπομπή 10 θωρακισμένων οχημάτων του Ισλαμικού Κράτους και φέρεται ότι 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, ο Αμπντ αλ Ραμάν αλ Αταέε, στενός συνεργάτης του αυτοαποκαλούμενου «χαλίφη» αλ Μπαγκντάντι.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου