ΔΙΕΘΝΗ

Μεντβέντεφ: Ή λύση στη Συρία ή παγκόσμιος πόλεμος

μεντβέντεφ-ή-λύση-στη-συρία-ή-παγκόσμι-111015

Το φάντασμα ενός μόνιμου ή ακόμη ενός παγκοσμίου πολέμου επικαλέστηκε ο ρώσος πρωθυπουργός στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στο συριακό ζήτημα.

Την ίδια στιγμή τάχθηκε εναντίον οποιασδήποτε χερσαίας επέμβασης στη χώρα είτε από δυνάμεις των ΗΠΑ είτε από αραβικές δυνάμεις.

Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Μεντβέντεφ σημείωσε πως οι ΗΠΑ και η Ρωσία πρέπει να πιέσουν όλες τις πλευρές για να υπάρξει μια κατάπαυση πυρός στη Συρία.

Ερωτηθείς για την πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να παρέχει δυνάμεις εδάφους σε μια ενδεχόμενη επιχείρηση εναντίον του ISIS της οποίας θα ηγούνται οι ΗΠΑ ο ρώσος πρωθυπουργός τόνισε: «Αυτό είναι κακό καθώς μια επίθεση από εδάφους μετατρέπει τον πόλεμο σε μόνιμο. Κοιτάξτε τι συνέβη στο Αφγανιστάν και πολλές άλλες χώρες. Δεν χρειάζεται να σας θυμίσω τι έγινε στην Λιβύη. Οι αμερικανοί και άραβες φίλοι μας πρέπει να το σκεφτούν καλά. Θέλουν έναν μόνιμο πόλεμο; Είναι αδύνατον να κερδίσει κανείς έναν τέτοιο πόλεμο γρήγορα, ειδικά στον αραβικό κόσμο, όπου όλοι πολεμούν εναντίον όλων».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου