ΔΙΕΘΝΗ

Τρόμος σε γυμναστήριο στην Κύπρο – 51χρονος μπούκαρε μαινόμενος και έβαλε φωτιά

τρόμος-σε-γυμναστήριο-στην-κύπρο-51χρ-1047111

Είχε αποπειραθεί να πυρπολήσει και δεύτερο γυμναστήριο στη Λάρνακα πριν λίγες μέρες – Δεν τα κατάφερε και… ξυλοφόρτωσε μια ασκούμενη – Στις 5.000 ευρώ οι ζημιές

Αναστάτωση προκλήθηκε σε γυμναστήριο στην Κύπρο, όταν ένας άνδρας μπούκαρε μαινόμενος σε αυτό και έβαλε φωτιά, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακαραιότητα δεκάδων ασκούμενων.

Όλα συνέβησαν πριν από λίγες μέρες, όταν ένας 51χρονος Ελληνοκύπριος εισήλθε σε χώρο γυμναστηρίου στη Λάρνακα κρατώντας εύφλεκτη ύλη μέσα σε μπουκάλι και έβαλε φωτιά, ενώ τρομοκρατημένοι ασκούμενοι και γυμναστής απομακρύνθηκαν τρέχοντας από την αίθουσα.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ο άνδρας φαίνεται να μπουκάρει στον χώρο και να ανάβει μεγάλη φωτιά δίπλα από έναν άνδρα που κάνει βάρη. Στη συνέχεια, σε κατάσταση αμόκ αρχίζει να φωνάζει, ενώ η ικανοποίηση «ζωγραφίζεται» στο πρόσωπό του καθώς βλέπει τους ανθρώπους να τρέχουν έντρομοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες των κυπριακών μέσων ενημέρωσης, η παραληρηματική δράση του 51χρονου δεν περιορίζεται εκεί, αλλά στις 17 Φεβρουαρίου είχε αποπειράθηκε να βάλει φωτιά κακόβουλα και σε δεύτερο γυμναστήριο, χωρίς να τα καταφέρει. Από την μανία του όμως δεν γλίτωσε μία γυναίκα την οποία χτύπησε και τραυμάτισε ελαφρά, ενώ προκάλεσε και ζημιές στον χώρο.

Ο 51χρονος, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο μετά την ειδοποίηση που έλαβαν αστυνομικοί για τη φωτιά στο γυμναστήριο και οδηγήθηκε για εξετάσεις στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας όπου κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία.

Εναντίον του εκδόθηκαν και εντάλματα σύλληψης για τις κακόβουλες ζημιές στα δύο γυμναστήρια.

Προκάλεσε ζημιές ύψους 5.000 – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, Σπύρος Χρυσοστόμου, δήλωσε τα εξής:

«Και στις δύο περιπτώσεις ο δράστης προκάλεσε κακόβουλη ζημιά σε μηχανήματα των γυμναστηρίων, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, κατά την έξοδο του από το γυμναστήριο, χτύπησε και τραυμάτισε γυναίκα, η οποία αθλείτο στο γυμναστήριο. Η Αστυνομία προχώρησε στην έκδοση διατάγματος υποχρεωτικής εξέτασης του δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε, συνελήφθη και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας. Εξετάστηκε από τον επί καθήκοντι γιατρό και κρίθηκε ότι χρήζει άμεσης υποχρεωτικής νοσηλείας. Επιπλέον εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης του δράστη σε σχέση με τα αδικήματα, τα οποία διέπραξε στα δυο γυμναστήρια, τα οποία στο παρόν στάδιο λόγω του ότι νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας παραμένουν ανεκτέλεστα».

Ερωτηθείς εάν θα παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε πως «ο δράστης θα πρέπει να απολυθεί από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας. Ένα διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας έχει διάρκεια μέχρι 28 ημέρες, συνεπώς όταν θα απολυθεί και θεωρηθεί από τους γιατρούς πως ψυχικά είναι εντάξει, τότε θα εξεταστούν τα αδικήματα που προκύπτουν εναντίον του».

Σχετικά με τις ζημιές στα δύο γυμναστήρια, ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε πως «στο ένα γυμναστήριο οι ζημιές είναι στις 5.000 ευρώ».

Από τις φωτιές δεν προέκυψε τραυματισμός πολίτη.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου