ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σοκαριστικό ατύχημα σε γυμναστήριο στη Βραζιλία – Μηχάνημα 330 κιλών έπεσε στον αυχένα του

σοκαριστικό-ατύχημα-σε-γυμναστήριο-σ-979859

Κάμερες παρακολούθησης σε γυμναστήριο στη Βραζιλία κατέγραψαν την τρομακτική στιγμή που μηχάνημα πέφτει επάνω στον αυχένα ενός άντρα, αφήνοντάς του μόλις 1% πιθανότητα να περπατήσει ξανά.

Ο 42χρονος Regilânio da Silva είχε μόλις κάνει ένα διάλειμμα μεταξύ της προπόνησής του και καθόταν στον πάγκο όταν το μηχάνημα βάρους 330 κιλών έπεσε πίσω από τον λαιμό του την Παρασκευή.

Τρεις άνδρες φαίνονται να αφαιρούν γρήγορα τον μοχλό από την πλάτη του 42χρονου και να κάνουν σήμα για βοήθεια, ενώ ο ίδιος παρέμενε καθισμένος στον πάγκο.

Ο Da Silva, πατέρας τριών παιδιών, υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση επί τέσσερις ώρες για να σταθεροποιηθεί ο αυχένας του.

Από την τελευταία ιατρική ενημέρωση προέκυψε ότι η κατάστασή του ήταν σταθερή, αλλά δεν έχει κινητικότητα στα πόδια του.

Η αδελφή του, Maria das Dores, δήλωσε ότι έχει κινητικότητα στα χέρια του.

Ο νευροχειρουργός Dr. José Correia είπε ότι οι πιθανότητες να μπορέσει να περπατήσει ξανά είναι πολύ μικρές.

«Εξαρτάται πολύ από τον βαθμό τραυματισμού αρχικά, το επίπεδο επιστροφής των προηγούμενων λειτουργιών», δήλωσε ο ίδιος, όπως αναφέρει το βραζιλιάνικο πρακτορείο ειδήσεων G1.

«Δεν υπάρχουν ούτε κινητικά ούτε ευαίσθητα στοιχεία, δυστυχώς. Είναι ο πιο σοβαρός τραυματισμός που υπάρχει από άποψη νευρολογικής βλάβης. Η πιθανότητα, για να επιστρέψουν οι κινητικές του λειτουργίες είναι στατιστικά, μικρότερη από 1%».

Ο Dr. Correia πρόσθεσε ότι «η θωρακοοσφυϊκή συμβολή, η οποία είναι η μετάβαση από τον θώρακα στην οσφυϊκή περιοχή, έχει χάσει την οστική συνέχεια. Δεν αγγίζει το ένα οστό με το άλλο».

Σύμφωνα με το γυμναστήριο, το μηχάνημα αγοράστηκε πριν από δύο μήνες περίπου και ήταν σε άριστη κατάσταση.

Η οικογένεια του da Silva δήλωσε ότι οι φίλοι του και το γυμναστήριο μοιράστηκαν πλήρωσαν το κόστος της χειρουργικής επέμβασης ύψους 7.000 δολαρίων.

Έκτοτε δημιούργησαν έναν λογαριασμό στον ιστότοπο crowdfunding για να συγκεντρώσουν χρήματα για την ανάρρωση του Da Silva.

«Ας προσευχηθούμε να αναρρώσει γρήγορα και η πρόοδός του να ευλογηθεί από τη θεία χάρη για να ανακτήσει την κίνηση των ποδιών του» είπε η οικογένειά του.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου