ΔΙΕΘΝΗ

«Το κιγκλίδωμα ήταν παλιό και σκουριασμένο» λένε οι ειδικοί δύο μέρες μετά το δυστύχημα στη Βενετία

το-κιγκλίδωμα-ήταν-παλιό-και-σκουρια-1000841

Η εισαγγελική έρευνα θα πρέπει να εξακριβώσει για ποιο λόγο το κιγκλίδωμα δεν είχε έως τώρα αντικατασταθεί

Στην κατάσταση του προστατευτικού κιγκλιδώματος επικεντρώνονται, σε μεγάλο βαθμό, οι έρευνες στην Ιταλία, για το τραγικό δυστύχημα στο Μέστρε, κοντά στη Βενετία, με την πτώση υπεραστικού λεωφορείου από οδογέφυρα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 15.

Σύμφωνα με ειδικούς, το κιγκλίδωμα ήταν παλιό και δεν ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο ύψους ενώ, πριν από το σημείο της πτώσης του λεωφορείου, είχαν αφαιρεθεί σχεδόν δυο μέτρα κιγκλιδώματος.

«Εάν είχε επισκευαστεί το λεωφορείο ίσως να μην έπεφτε»

Το λεωφορείο μετέφερε 39 τουρίστες οι οποίοι επέστρεφαν από το κέντρο της Βενετίας

«Πολλοί ειδικοί επιμένουν ότι ήταν στην ουσία ένα μικρό τοιχάκι», γράφει η εφημερίδα La Repubblica, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5 υπογραμμίζει ότι, «αν είχε επισκευαστεί πρόσφατα ή αντικατασταθεί από ένα νέο «κυματιστό» κιγκλίδωμα, το λεωφορείο, ίσως να μην είχε πέσει στο κενό».

Η εισαγγελική έρευνα θα πρέπει να εξακριβώσει για ποιο λόγο το κιγκλίδωμα δεν είχε έως τώρα αντικατασταθεί. Η εισαγγελική έρευνα θα πρέπει να εξακριβώσει παράλληλα αν το τραγικό αυτό δυστύχημα οφείλεται σε απροσεξία του οδηγού, σε αδιαθεσία του, ή αν ο 40χρονος Ιταλός που οδηγούσε το λεωφορείο -και o οποίος έχασε την ζωή του- μιλούσε στο κινητό του τη στιγμή της πτώσης του λεωφορείου από την οδογέφυρα.

Ανάμεσα στα θύματα, δύο παιδιά και ένα μωρό

Έχει κατασχεθεί επίσης το μαύρο κουτί του οχήματος, τα στοιχεία του οποίου αναμένεται να εξετασθούν σύντομα από τους ειδικούς.

Το λεωφορείο μετέφερε 39 τουρίστες οι οποίοι επέστρεφαν από το κέντρο της Βενετίας σε κάμπινγκ της περιοχής Μαργκέρα.

Σύμφωνα με το BBC, ανάμεσα στα θύματα ήταν τρία παιδιά, ανάμεσά τους κι ένα μωρό.

Μάλιστα το ταξίδι του μέλιτος κατέληξε σε τραγωδία για ένα νεόνυμφο ζευγάρι από την Κροατία. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο ιστότοπος 24sata.hr, το θύμα από την Κροατία είναι η Αντονέλα Πέρκοβιτς. Η κοπέλα είχε παντρευτεί με τον σύντροφό της Μάρκο Μπάκοβιτς, ο οποίος είναι ανάμεσα στους τραυματίες του δυστυχήματος στις 10 Σεπτεμβρίου.

Και οι δύο είναι από την περιοχή του Σπλιτ, ενώ ο Μπάκοβιτς αγωνίζεται και ως ποδοσφαιριστής σε μία τοπική ομάδα. Έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα πριν από πέντε ημέρες και στη συνέχεια έφυγε για το γαμήλιο ταξίδι με τη σύζυγό του, το οποίο όμως τελικά εξελίχθηκε σε τραγωδία.

Μάλιστα το ακόμα πιο τραγικό είναι πως η νεαρή γυναίκα ήταν έξι μηνών έγκυος σύμφωνα με το vecernji.hr.

Σε κατάσταση «σοκ» οι τραυματίες

Από το δυστύχημα 15 άτομα νοσηλεύονται τραυματισμένα σε νοσοκομεία του Βένετο. Πρόκειται για 12 ενήλικες και τρία παιδιά, οι 11 εξ αυτών νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι 13 εξ αυτών έχουν αναγνωριστεί και πρόκειται για πέντε Ουκρανούς πολίτες, τέσσερις Γερμανούς, δύο Ισπανούς, έναν Κροάτη και έναν Γάλλο. Οι δύο τραυματίες που δεν έχουν ταυτοποιηθεί σύμφωνα με τη La Repubblica πρέπει να είναι ένας Ουκρανός και ένας Γερμανός.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Βένετο, Λούκα Ζάια, στο νοσοκομείο του Τρεβίζο νοσηλεύονται δύο αδέρφια από την Αυστρία ηλικίας 3 και 13 ετών, ενώ η μητέρας τους και ο σύντροφός της είναι μεταξύ των θυμάτων.

Τέλος, στο νοσοκομείο Παντούα νοσηλεύονται μία 52χρονη γυναίκα από την Ισπανία, με την κατάσταση της να κρίνεται πολύ σοβαρή. Επίσης, νοσηλεύεται ένα κοριτσάκι τεσσάρων ετών από την Ουκρανία, του οποίου επίσης η κατάσταση κρίνεται πολύ σοβαρή καθώς έχει εγκαύματα και σοβαρά τραύματα και βρίσκεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την επικεφαλής ψυχολόγο, στο νοσοκομείο Άντζελο του Μέστρε, Ρίτα Λόριο, οι τραυματίες από το δυστύχημα είναι σε κατάσταση σοκ, έχουν μπερδεμένες μνήμες και είναι σε κατάσταση σύγχυσης μετά από ένα τέτοιο τραυματικό γεγονός. Δεν είναι κατάσταση να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη και τι μπορεί να έχουν χάσει.

Όσον αφορά τους τέσσερις τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Άντζελο του Μέστρε έχοντας τις αισθήσεις η διευθύντρια του νοσοκομείου, Κιάρα Μπέρτι ανέφερε όπως αναφέρει το Rai ότι: «λένε πολλά πράγματα και ζητάνε πληροφορίες για τους αγαπημένους τους που ήταν μαζί τους. Υπήρχαν ολόκληρες οικογένειες, παππούδες, εγγόνια, σύζυγοι».

Όπως εξήγησε με το δυστύχημα να έχει λάβει χώρα λιγότερο από 24 πριν το πρώτο ζήτημα που απασχολεί είναι η υγεία των τραυματιών και εν συνεχεία οτιδήποτε άλλο προκύψει.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου