ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντέρμπι για ένα ημίχρονο και εύκολη επικράτηση της Μεταμόρφωσης

ντέρμπι-για-ένα-ημίχρονο-και-εύκολη-επ-61606

Το βολιώτικο ντέρμπι, στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ, δικαιολόγησε το όνομά του για περίπου 26 λεπτά. Η Μεταμόρφωση, μετά από τα πρώτα 6 λεπτά, πήρε κεφάλι στο σκορ και το διατήρησε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, φτάνοντας στην τελική, άνετη επικράτηση με το εμφατικό +27.

Το 1ο δεκάλεπτο ήταν αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν, σε άμυνα και επίθεση, να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Η Νίκη μπήκε πιο καλά στον αγωνιστικό χώρο και πήρε προβάδισμα 4 πόντων (7-11) στα πρώτα 4 λεπτά. Στη συνέχεια, η Μεταμόρφωση, ισορρόπησε το παιχνίδι και αρχικά ισοφάρισε και στα τελευταία λεπτά, με κύριους εκφραστές τους Νάνη και Παπούλια, πήρε αυτή το προβάδισμα για να τελειώσει η περίοδος με 22-18.

Η 2η περίοδος κύλησε στον ίδιο ρυθμό, με τους κιτρινόμαυρους να διατηρούν το προβάδισμα, έχοντας ένα κρεσέντο από τη γραμμή των 6:75μ. στα πρώτα 3 λεπτά του δεκαλέπτου. Δεν μπορούσαν, όμως, να ξεφύγουν στο σκορ και με τους φιλοξενούμενους, να τους βάζουν δύσκολα, γυρνώντας την άμυνά τους σε ζώνη. Έτσι, το 2ο δεκάλεπτο έκλεισε με 42-39 και με τον Τσώλη να χάνει την ευκαιρία να στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες, με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι στο τελευταίο σουτ.

Τίποτα, από την εικόνα του 1ου μέρους, δεν προμήνυε αυτά θα γινόντουσαν στη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στην 3η περίοδο, ανεβάζοντας τη διαφορά, για πρώτη φορά, στο +10 (51-41) 6:30 πριν από τέλος του δεκαλέπτου. Η διαφορά συνέχιζε να ανεβαίνει για τους κιτρινόμαυρους και να φτάνει το +12, 3 λεπτά πριν το τέλος και το δεκάλεπτο να κλείνει με τη μεγαλύτερη διαφορά, μέχρι εκείνη τη στιγμή, +15 (71-56).

Η Μεταμόρφωση συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού, αυξάνοντας συνεχώς τη διαφορά, και με τη Νίκη να μοιάζει εγκλωβισμένη επιθετικά. Η διαφορά έφτασε, και ξεπέρασε, τους 20 πόντους, με 7 λεπτά να απομένουν για το παιχνίδι (+23), ενώ έφτασε τη μέγιστη τιμή της (+27) με 4:40. Στα τελευταία λεπτά, και οι δύο προπονητές, έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχαν στη διάθεσή τους, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται, με τους γηπεδούχους νικητές και σκορ 94-67.

Από την πλευρά των νικητών, ο προπονητής Α. Μυριντζής, δήλωσε πως: «Είχαμε σαν πλάνο να τρέξουμε τη Νίκη, καθώς πιστεύουμε ότι διαθέτουμε περισσότερες επιλογές από τον αντίπαλο. Είδαμε αυτό το πλάνο να λειτουργεί περισσότερο στο 2ο μέρος και φτάσαμε δίκαια στην τελική επικράτηση».

Για τη Νίκη, ο Β. Καραΐσκος, δήλωσε: «Αντέξαμε για 27 λεπτά. Στη συνέχεια δεν μπορέσαμε να αντεπεξέλθουμε. Αυτό οφείλεται, κυρίως, στην ελλιπή προετοιμασία της ομάδας. Ήταν καθαρά θέμα αντοχών».

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 42-39, 71-56, 94-67

Διαιτητές: Πιτσίλκας- Φακίτσας

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ (Μυριτζής): Καραγιώργος 14 (1), Ζήσης, Παπούλιας 29 (2), Νάνης 18 (2), Παρασκευάς 15, Παλάσκας 3, Τσιτσιγιάννης 4, Γιωτόπουλος 9 (1), Διανέλλος 2, Αγκρής.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Καραΐσκος): Τζίνης 15, Τοκατλίδης 5 (1), Κέτουλας 9 (1), Θεοδώρου, Οικονόμου, Τσώλης 14, Τάσσος 19, Κατσαλής 5 (1), Βασδέκης, Μπίζιος, Μαστοράκης.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου