ΜΠΑΣΚΕΤ

Πήρε την πρόκριση ο Ολυμπιακός

πήρε-την-πρόκριση-ο-ολυμπιακός-61614

Στο ΕΑΚ το απόγευμα του Σαββάτου ο Ολυμπιακός, αν και συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση της σκληροτράχηλης Ανάληψης, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ, επικρατώντας με 69-83. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Ντίκας, που σημείωσε 34 πόντους, με 3 εύστοχα τρίποντα και αποδείχτηκε καθοριστικός σε κομβικά σημεία της αναμέτρησης. Για τους κυανέρυθρους ξεχώρισαν οι Κοντάκης και Στεργιούλας με 21 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Το παιχνίδι

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, η τυπικά γηπεδούχος Ανάληψη μπήκε πολύ δυνατά και με συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα των Κοντάκη και Φώτη Φωτιάδη προηγήθηκε 13-4 και 16-8. Η είσοδος του Ντίκα αφύπνισε τον Ολυμπιακό, που μείωσε σε 19-14 στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο, οι παίκτες του Λάμπρου Πρέκα μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι στο παρκέ, περιόρισαν τα ατομικά λάθη στον αμυντικό τομέα και κατόρθωσαν να πάρουν για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ (20-21) στο 13’ με καλάθι του Ντίκα από μέση απόσταση. Το ντέρμπι είχε πάρει φωτιά, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται 34-38 με καλάθι του Ντίκα, μετά από κοντινό σουτ του Φωσσέ.

Στην τρίτη περίοδο, οι ερυθρόλευκοι ήταν εκείνοι που πραγματοποίησαν εκρηκτικό ξεκίνημα, μετατρέποντας το εύθραυστο 37-42 σε 37-48 στο 25’ με πρωταγωνιστή τον Φωσσέ. Η Ανάληψη δεν μπορούσε να βρει λύσεις επιθετικά, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στη μέγιστη τιμή της +18 (42-60) στο 18’ με ελεύθερες βολές του Ντίκα. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε στο 42-60.

Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι επιχείρησαν την τελική αντεπίθεση. Με πίεση πάνω στην μπάλα, το συγκρότημα του Αποστόλη Καμακά υποχρέωσε τον αντίπαλο σε αρκετά λάθη και βεβιασμένες προσπάθειες. Με προεξάρχοντα τον Κοντάκη που έμοιαζε ασταμάτητος από την περιφέρεια και τρίποντο του Στεργιούλα, οι κυανέρυθροι μετέτρεψαν το 49-63 σε 60-65 στο 36’.

Στο κομβικό αυτό σημείο ο Ντίκας πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με διαδοχικά καλάθια ψαλίδισε τις τελευταίες ελπίδες των γηπεδούχων για θετικό αποτέλεσμα. Το τελικό 69-83 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, δίνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης στον Ολυμπιακό.

Πρέκας: Είμαστε ακόμη ανέτοιμοι… Στόχος μας το Πρωτάθλημα

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής των νικητών, Λάμπρος Πρέκας, δήλωσε στον Ταχυδρόμο της Δευτέρας: «Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Είχαμε την βασική απουσία του Αλεξίου, αλλά και οι Ντίκας – Μαυροφώτης έχασαν κάποιες προπονήσεις. Στόχος μας να παίρνουμε το 100% από όλους τους παίκτες. Σήμερα έδωσα χρόνο συμμετοχής και στους Μακρίδη και Ροδολάκη, που ελπίζω στη συνέχεια να μας βοηθήσουν. Βασικός μας στόχος είναι το Πρωτάθλημα, αλλά δεν αμελούμε και τις υποχρεώσεις μας στο Κύπελλο».

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 34-38 (ημίχρονο), 42-60, 69-83

ΑΝΑΛΗΨΗ (Καμακάς): Γ. Ιλτσόγλου 2, Κ. Φωτιάδης 8 (1), Κοντάκης 21 (4), Γαλανάκης 2, Φ. Φωτιάδης 7 (1), Τσακιρόπουλος 6, Στεργιούλας 13 (3), Αποστολίδης 4, Βαρδακώστας, Λουλούδης 5.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Πρέκας): Αχριάνης, Καλογερόπουλος 7, Μακρίδης 2, Παραλίκης, Ντίκας 34 (3), Ροδολάκης 2, Παυλόπουλος 7, Φωσσές 14, Αναστασόπουλος 8, Μαυροφώτης 9, Βασιλείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου