ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα εργοστάσια της Fiat Chrysler Automobiles στη μάχη κατά του κορωνοϊού

τα-εργοστάσια-της-fiat-chrysler-automobiles-στη-μάχη-κατά-το-751587

Στα εργοστάσια της FCA στο Τορίνο (Mirafiori) και στο Αβελλίνο (Pratola Serra), ξεκίνησε η παραγωγή χειρουργικών μασκών στο πλαίσιο των ενεργειών που σαν στόχο έχουν την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Οι 4 πρώτες βιομηχανικές μηχανές εγκαταστάθηκαν στο Workshop 63 του εργοστασίου Mirafiori της Fiat Chrysler Automobiles. Αυτές θα αποτελούν την «καρδιά» της κατασκευαστικής αλυσίδας έκτασης περίπου 7.000τ.μ. όπου 25 γραμμές παραγωγής θα παράγουν χειρουργικές μάσκες. Αντίστοιχα 19 γραμμές παραγωγής θα δημιουργηθούν στο εργοστάσιο Pratola Serra της επαρχίας της Καμπανίας σε μια συνολική έκταση 9.000τ.μ. Με την πλήρη λειτουργία όλων των γραμμών, στόχος της FCA είναι τα δύο εργοστάσια να παράγουν 27 εκατομμύρια μάσκες ανά ημέρα. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει τις προσεχείς εβδομάδες, ενώ συνολικά θα απασχοληθούν 600 εργαζόμενοι. Τα υλικά ατομικής προστασίας που θα παράγουν τα εργοστάσια θα διανέμονται σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, ενώ ο εξοπλισμός θα διανεμηθεί και στο προσωπικό της FCA.

Στα 81 χρόνια ζωής του, το βιομηχανικό συγκρότημα του Τορίνο (Mirafiori και Grugliasco) έχει γράψει τη δική του ιστορία στην παγκόσμια ιστορία του αυτοκινήτου. Τα εγκαίνια του το 1939 σηματοδότησαν την είσοδο της Fiat στη σύγχρονη εποχή, ενώ η εγκατάσταση παραμένει ως μία από τις μακροβιότερες του είδους στην Ευρώπη. Σήμερα περίπου 20.000 άνθρωποι εργάζονται στη μεγαλύτερη εγκατάσταση της FCA στον κόσμο, η οποία περιλαμβάνει εκτός των άλλων τμήματα σχεδιασμού, μηχανολογίας, ανταλλακτικών και διοικητικών υπηρεσιών. Μέσα από τις γραμμές παραγωγής γεννιούνται οι Maserati Levante, Ghibli και Quattroporte, ενώ πρόσφατα προστέθηκε και το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500 που θα είναι διαθέσιμο στην αγορά πριν το τέλος του έτους.

Το εργοστάσιο Pratola Serra ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1994 και αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο για την παραγωγή κινητήρων Diesel. Η συνολική του επιφάνεια είναι 300.000τ.μ., απασχολεί περίπου 1.800 άτομα και παράγει 250.000 κινητήρες ανά έτος.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου