ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Ταχύτερος όλων ο Λορένθο

motogp-ταχύτερος-όλων-ο-λορένθο-713494

Ο Χόρχε Λορένθο απέδειξε μέσα στην πίστα ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος! Ο περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε πολύ εύκολα την πρώτη πολ ποζίσον της χρονιάς στις κατατακτήριες δοκιμές που διεξήχθησαν στην πίστα του Λοσέιλ, στο Κατάρ. Ο αναβάτης της Yamaha δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους υπολοίπους ιδίως κατά τη δεύτερη είσοδό του στην πίστα στα 15 λεπτά της διαδικασίας.

Μόλις στον πρώτο γύρο κατέβασε τα χρονόμετρα στο 1:54.714, επίδοση που του χάρισε την πρώτη θέση. Στη συνέχεια προσπάθησε να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τον χρόνο του, αλλά δεν τα κατάφερε. Ακόμη κι έτσι όμως, έμεινε στην κορυφή και πανηγύρισε έξαλλα την πρώτη πολ ποζίσιον για φέτος, αποκτώντας σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του.

Εντυπωσιακός για μία ακόμη φορά ήταν ο Καλ Κρούτσλοου.

Ο Βρετανός μπορεί να τρέχει με την περυσινή μοτοσικλέτα του Λορένθο αλλά έχει «μαγέψει» τους πάντες με την απόδοσή του όλο το τριήμερο, θα ξεκινήσει αύριο από τη δεύτερη θέση. Ο βρετανός αναβάτης της «δορυφορικής» ομάδας της Yamaha, Monster Tech 3, είχε σημειώσει τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη έξοδο των αναβατών στην πίστα μέχρι να μπουν στα πιτς και να αλλάξουν ελαστικά. Στη συνέχεια δεν μπόρεσε να καταφέρει κάτι καλύτερο, αλλά το 1:54.916 ήταν αρκετό να του χαρίσει τη δεύτερη θέση στο γκριντ, δίπλα στον Λορένθο.

Ο Ντάνι Πεντρόζα διασώθηκε στο τέλος αφού κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση στον τελευταίο γύρο του και έπειτα από πολύ άγχος. Η μάχη του με τον Λορένθο κράτησε για λίγο, στην αρχή της δεύτερης περιόδου των κατατακτήριων δοκιμών, όταν ο Πεντρόζα κατάφερε να απαντήσει στον συμπατριώτη του, αλλά στη συνέχεια ήρθε ο Κρούτσλοου για να τους «κλέψει» την πρωτιά.

Λίγο έλειψε να βρεθεί τρίτος ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο με τη Ducati που εκθρονίστηκε την τελευταία στιγμή από τον Πεντρόζα. Ο Ιταλός ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την πολύ καλή εικόνα που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μόλις εννέα χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον τρίτο Πεντρόζα.

Ο Στέφαν Μπράντλ με το πείσμα που τον διακατέχει «έκλεψε» στη γραμμή του τερματισμού την πέμπτη θέση από τον «μουδιασμένο» Μαρκ Μαρκέζ. Ο «ρούκι» δεν είχε απόδοση ανάλογη με τις χθεσινές ελεύθερες δοκιμές και έμοιαζε να βρίσκεται «έξω από τα νερά του». Χαρακτηριστικό σημείο η παρ’ολίγον επαφή του με τον teammate του Ντάνι Πεντρόζα δυόμισι περίπου λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου των κατατακτήριων δοκιμών. Η αλήθεια είναι ότι ο Ισπανός φάνηκε να μην έχει καταλάβει πως ο Μαρκέζ βρισκόταν πίσω του.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι ήταν «άφαντος» στη σημερινή διαδικασία μένοντας στην έβδομη θέση, έχοντας πίσω του τους Αλβάρο Μπαουτίστα και Μπράντλεϊ Σμιθ. Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Αντρέα Ιανόνε που πήρε το εισιτήριο για τη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών, τερματίζοντας δεύτερος στην πρώτη.

Ακολούθησε ο Νίκι Χέιντεν με τη δεύτερη εργοστασιακή Ducati και την τελευταία δωδέκατη θέση κατέλαβε ο ‘Αλειξ Εσπαργκάρο, με την πρώτη CRT, ο οποίος τερμάτισε πρώτος στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών που προηγήθηκε.

Ο Μπεν Σπις θα ξεκινήσει από την 13η θέση αύριο, έχοντας πίσω του τον Ράντι ντε Πουνιέ με τη δεύτερη CRT της Power Aspar Electonics.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου