ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Nissan Leaf 2013: Εκκίνηση παραγωγής στην Ευρώπη

nissan-leaf-2013-εκκίνηση-παραγωγής-στην-ευρώπη-714468
Το αυτοκίνητο που πρωτοσυστήθηκε ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα μαζικής παραγωγής, έφτασε στη δεύτερη γενιά του, η οποία και από τις 28 Μαρτίου 2013 ξεκίνησε να κατασκευάζεται -και- σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Το Leaf φιλοξενείται πλέον στις γραμμές παραγωγής του βρετανικού εργοστασίου της Nissan στο Sunderland, απ΄ όπου και θα διοχετευθεί σε όλη τη γηραιά ήπειρο- και όχι μόνο.
Με αφορμή την έναρξη παραγωγής, ο αντιπρόεδρος της Nissan στην Ευρώπη, Andy Palmer δήλωσε: “…το Leaf είναι το πιο προηγμένο μας μοντέλο μας και η παραγωγή του στο Sunderland μαζί με τις μπαταρίες του, αποτελεί ώθηση όχι μόνο για το εργοστάσιο αλλά για το σύνολο της βρετανικής βιομηχανικής παραγωγής”.
Για την εισαγωγή του Leaf στις γραμμές παραγωγής του βρετανικού εργοστασίου απαιτήθηκε επένδυση 420 εκατομμυρίων στερλινών αλλά και η κατασκευή μιας νέας μονάδας που θα κατασκευάζει τις μπαταρίες του ηλεκτροκίνητου μοντέλου.
Η παραγωγή του, απασχολεί 500 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της Nissan και η παρουσία του σε βρετανικό έδαφος σημαίνει τη διατήρηση, συνολικά, 2.000 θέσεων εργασίας.

auto.in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου