ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Oδηγική εμπειρία από το μέλλον

oδηγική-εμπειρία-από-το-μέλλον-331726

Το είδαμε για πρώτη φορά στο Έκθεση «Consumer Electronics Show», που έγινε στο Las Vegas στις αρχές του έτους. Μας φάνηκε σαν ένα ωραίο ψέμα, μια εικονική πραγματικότητα. Έλα ντε όμως που δεν είναι τίποτα από αυτά.

Το πρωτότυπο F 015 Luxury in Motion της Mercedes-Benz πραγματώνει την αντίληψη των ανθρώπων της Γερμανικής εταιρείας για την αυτόνομη οδήγηση και μετακίνηση των επιβατών στο εγγύς μέλλον.

Mπορεί να κινηθεί είτε με το να έχει τον έλεγχο του οχήματος ο οδηγός, είτε αυτόνομα. Κάπως έτσι θα είναι οι αυτόνομες λιμουζίνες στο -όχι και τόσο μακρινό- μέλλον. Αποτελεί στην ουσία ένα κινητό εργαστήριο εφαρμογής υπάρχουσας τεχνολογίας και τεχνογνωσίας που διαθέτει αλλά και μια «βάση» για την περαιτέρω εξέλιξη αυτών.

«Όποιος εστιάζει μόνο στην τεχνολογία (του αυτοκινήτου) δεν έχει αντιληφθεί ακόμα σε τι βαθμό η αυτόνομη οδήγηση θα αλλάξει την κοινωνία μας. Ο ρόλος του αυτοκινήτου επεκτείνεται – από απλώς ένα μέσο μετακίνησης θα μετατραπεί σε έναν κινητό χώρο διαβίωσης, τελικώς», ανέφερε κατά την επίσημη παρουσίαση του F 015 Luxury in Motion ο κ. Dieter Zetsche, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και Πρόεδρος του Τμήματος Επιβατικών Οχημάτων της Mercedes-Benz.

Στο video διάρκειας 10 και πλέον λεπτών που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μια αναλυτική παρουσίαση του φουτουριστικού αυτού οχήματος και των τεχνολογιών που φέρει, αλλά και να πάρετε μια ιδέα για το τι μας επιφυλάσσει η αυτοκίνηση στο μέλλον που έρχεται πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι εμείς πιστεύουμε…

caranddriver.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου