ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

«Kάτω τα χέρια από τη Monza!», λέει ο Renzi

kάτω-τα-χέρια-από-τη-monza-λέει-ο-renzi-350365

Το μέλλον της Monza στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 είναι αβέβαιο, ωστόσο ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi σπεύδει να στείλει μήνυμα στον ισχυρό άνδρα του σπορ, Bernie Ecclestone.Κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, ο Ιταλός πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το μέλλον του ιταλικού Grand Prix και δη για το “Ναό της ταχύτητας”, ο οποίος το 3ήμερο 4-6 Σεπτεμβρίου φιλοξενεί τον 12ο Grand Prix της F1.

«Κάτω τα χέρια από τη Monza, θα πούμε στον Ecclestone. H Formula 1 στέκεται τα πόδια της όχι μόνο λόγω των χρημάτων, αλλά και των συμβόλων. Και η Monza είναι ένα σύμβολο», δήλωσε ο Matteo Renzi, o οποίος μάλιστα ανακοίνωσε πως την Κυριακή 6/9 θα βρεθεί στην πίστα για να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς το ιταλικό Grand Prix και να κάνει την απονομή στους νικητές. Τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Ecclestone για να συζητήσουν το θέμα.

Ο Ecclestone έχει προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που δεν υπογραφεί νέο συμβόλαιο με τους οργανωτές, η Monza θα μείνει εκτός προγράμματος, με το ιταλικό Grand Prix να φιλοξενείται εναλλάξ στην Imola και στο Mugello, κάτι όμως που δεν επιθυμούν οι Ιταλοί.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προέδρου της περιφέρειας της Λομβαρδίας, Roberto Maroni: «Δεν επιθυμούμε καμία εναλλαγή με την Imola ή το Mugello. Η Monza είναι ο μόνος χώρος διεξαγωγής του ιταλικού GP».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου