ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Brabus Mercedes-AMG S 65: 900 ίπποι από χρυσό με προορισμό το Dubai

brabus-mercedes-amg-s-65-900-ίπποι-από-χρυσό-με-προορισμό-το-dubai-233562

Η Mercedes-AMG S 65 με πακέτο αναβάθμισης της Brabus που «οδηγεί» την ισχύ της στους δυσθεώρητους 900 ίππους δεν είναι απολύτως πρωτόγνωρη καθώς παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο με τα διακριτικά Rocket 900 ωστόσο, με αφορμή την έκθεση του Dubai, ο οίκος με ειδίκευση στην αναβάθμιση των γερμανικών μοντέλων, αποκάλυψε μια πιο ταιριαστή για τα ΗΑΕ εκδοχή της με την ονομασία Desert Gold.

Όπως υποδηλώνει και η ονομασία της, η Brabus Mercedes-AMG S 65 είναι βαμμένη σε χρυσή απόχρωση που δημιουργήθηκε ειδικά για την έκδοση, ενώ σύμφωνα με τις συνήθειες της Brabus και προς χάρη ομοιομορφίας αντίστοιχες λεπτομέρειες κοσμούν και το εσωτερικό της καθιστώντας την ιδανική για τα κάπως πιο εξεζητημένα γούστα των μεγιστάνων της Ανατολής.

Ανεξαρτήτως χρωματικής υπόστασης, η Brabus Mercedes-AMG S 65, εξοπλίζεται με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του διπλά υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα που χρησιμοποιεί το Affalterbach με αυξημένη χωρητικότητα στα 6,3 λίτρα και ισχύ που φτάνει τους 900 ίππους και τα 1.500 Nm.

Η αυξημένη ισχύς «προκύπτει» από την χρήση μεγαλύτερων turbo που σε συνδυασμό με ένα νέο σύστημα εισαγωγής απογειώνουν τα ήδη επιβλητικά εργοστασιακά δια χειρός Affalterbach. Την αναβαθμισμένη εικόνα συμπληρώνει ένα νέο σύστημα εξαγωγής το οποίο χάρη στις νέες βαλβίδες τύπου πεταλούδας οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να παραμετροποιήσει τον ήχο προς το επιθετικότερο με το πάτημα ενός κουμπιού στο τιμόνι.

To μηχανικό σύνολο συμπληρώνει μια τροποποιημένη εκδοχή του αυτόματου κιβωτίου των επτά σχέσεων της AMG το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς δίνοντας τη δυνατότητα στο πανίσχυρο sedan να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και από 0-200 χλμ./ώρα σε 9,1 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 350 χλμ./ώρα με τη παρέμβαση του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα της, εκτός από την χρυσή απόχρωση Desert Gold, η Brabus Mercedes-AMG S 65 διαθέτει τις συνήθεις για το γερμανικό οίκο ανθρακονημάτινες προσθήκες στο αμάξωμά της ενώ, την εξωτερική της εμφάνιση συμπληρώνει η παρουσία τροχών 21 ιντσών Monoblock F Platimun της Brabus με ελαστικά διαστάσεων 255/35 ZR21 μπροστά και 295/30 ZR 21 πίσω.

Στο εσωτερικό πέρα από τις χρυσές λεπτομέρειες, το σύνηθες αποτύπωμα της Brabus και το «900» κεντημένο στα προσκέφαλα, στις αλλαγές συγκαταλέγεται και το νέο ταχύμετρο το οποίο φτάνει τα 400 χλμ./ώρα δίνοντας το στίγμα της θηριώδους ισχύος.

auto.in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου