ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ανοιχτή επιστολή

ανοιχτή-επιστολή-729872

Από τον κ. Μαρσέλ Σολομών, Πρόεδρο Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής ανοιχτή επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Αθανασίο

Διάβασα την επιστολή σας που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» στις 3/9/2020 και νιώθω την ανάγκη να τοποθετηθώ δημόσια.

Πράγματι, εκείνη τη συνάντηση τη θυμάμαι με συγκίνηση γιατί συμμετείχαν δύο ξεχωριστοί άνθρωποι, ο Βασίλης Κιός, με τον οποίο μας συνδέει πολύχρονη αδελφική φιλία και ο Γιάννης Τόλιας, με τον οποίο διατηρούμε αμοιβαία και δικαιολογημένα αισθήματα εκτίμησης.

Σεβαστέ κ. Σεραφείμ,

Αποτελεί δική μου τιμή που με δέχθηκε στο σπίτι ένας άνθρωπος εμβληματικός, με σπάνια ευαισθησία, ο οποίος, παρά το βάρος των ετών που κουβαλά, προσπαθεί συνεχώς με ευγενείς αλλά σαφείς παραινέσεις να βάλει έστω ένα μικρό λιθαράκι στην σπουδαία υπόθεση της κατανόησης και της αγάπης μεταξύ συνανθρώπων.

Η ευαισθησία σας, όπως εκφράστηκε πριν από πολλά χρόνια στη Ρόδο για όσα απάνθρωπα συνέβησαν στο Άουσβιτς, επιβεβαιώνει ότι είστε ένας άνθρωπος με πλούσια αισθήματα, που αποπνέουν αγάπη και σεβασμό προς όλους τους συνανθρώπους σας.

Προσωπικά, εύχομαι να είστε υγιής και ο Θεός να σας χαρίσει πολλά ακόμη χρόνια, ώστε, εμείς, οι συμπολίτες σας, να γοητευόμαστε από τα άρθρα σας και τις συγκινητικές αναμνήσεις σας.

Με εκτίμηση και αγάπη

Μαρσέλ Σολομών

Πρόεδρος Ι.Κ.Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου