ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Εύγε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας

εύγε-στην-αστυνομική-διεύθυνση-μαγνη-680145

Του Σεραφείμ Αθανασίου

Υστερα, λένε μερικοί, να μην αγαπάμε την Αστυνομία και να μην της βγάζουμε το καπέλο σε όλο το προσωπικό αυτής από το απλό όργανο της ομάδας ΔΙΑΣ ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας μέχρι και τον αρχηγό της για τις καθημερινές τους αστυνομικές επιτυχίες ανά την Ελλάδα, στον δικό της τομέα και στις δικές της αρμοδιότητες.

Να προ ημερών πάλι τα εδώ μέλη του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας συνέλαβαν, στον χώρο του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ., ένα, κυριολεκτικά, μπουμπούκι την ώρα που μετέφερε τα χιλιάδες θανατηφόρα σπαθιά Αρχαγγέλου προκειμένου, στη συνέχεια, εκείνος ο Αρχάγγελος να μπορεί άνετα να παίρνει ψυχές αθώων υπάρξεων.

Και εκείνες οι σπάθες μεταφράζονται σε δέκα και πλέον χιλιάδες (10.000) δόσεις ηρωίνης που προοριζόντουσαν για την «πιάτσα» της πόλεώς μας ή και άλλων περιοχών του θεσσαλικού κάμπου ή της βουνίσιας περιοχής.

Εκείνο το -καθώς διάβασα- καθ’ ομολογία του- «καλό παιδί» με χίλιες δυο προφυλάξεις κουβαλούσε τις σπάθες όμως, άλλα ο «αρκούδος» σκέπτεται και άλλα ο «αρκουδιάρης».

Τα λαγωνικά του Τμήματος Ναρκωτικών Βόλου με την καθοδήγηση του προϊσταμένου της εν λόγω υπηρεσίας αστυνομικού υποδιευθυντή κ. Βαρβάρη Στυλιανού (και άμε γύρευε πόσα σχέδια όλοι τους κατέστρωσαν και πόσες νύχτες έμειναν άυπνοι με κινδύνους ακόμη και για τη ζωή τους) ως άλλοι «αρκουδιάρηδες» δεν επέτρεψαν στον «αρκούδο» να αλωνίζει στις πιάτσες, σκορπώντας θάνατο.

Την κατάλληλη στιγμή επενέβησαν, βρήκαν πάνω στο καλό εκείνο «παιδί» τα δέκα και πλέον χιλιάδες σπαθιά σε δόσεις ηρωίνης και, όπως όλοι μάθαμε, οδηγήθηκε στο δύσβατο μονοπάτι περιοριστικής εξόδου και στο οποίο, μέρος της ζωής του, θα περπατά ξυπόλυτος στα αγκάθια.

Και η επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας δεν είναι μόνο η προχθεσινή σύλληψη του «καλού παιδιού» της πιάτσας.

Είναι τόσες πολλές οι, στην έννομη τάξη, προσφορές της που αδυνατεί ανθρώπινος νους να θυμηθεί τα όσα πρόσφερε και προσφέρει όχι μόνο η Αστυνομική δική μας Διεύθυνση αλλά πανελλαδικά το ίδιο γίνεται και από παντού τηλεοπτικά μαθαίνουμε τα όσα συμβαίνουν.

Προ ημερών σε χωριό του Πηλίου όργανα τάξεως συνέλαβαν έναν άλλο 35χρονο επίσης «καλό παιδί» το οποίο, στην αυλή του σπιτιού του, πότιζε και χάιδευε δενδρύλλια κάνναβης στο δε εσωτερικό αυτού βρήκαν και κατέσχεσαν πάνω από 13 κιλά λαθραίου καπνού, ζυγαριές ακριβείας πώλησης ναρκωτικών ουσιών όπως και χρήματα προερχόμενα, από παράνομη δραστηριότητα.

Στον Βόλο προχθές όργανα του τμήματος Ασφαλείας συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω έναν πιτσιρικά την ώρα που αποσυναρμολογούσε κλεμμένο μηχανάκι. Φαντάζομαι τη χαρά που ένιωσαν οι γονείς αυτού όταν ενημερώθηκαν για τις ωραίες πράξεις από το καμάρι τους ανάμεσα στους νομοταγείς πολίτες ακόμη και γείτονές του.

Του ιδίου τμήματος όργανα συνέλαβαν 43χρονο που μέσω ηλεκτρονικής συνεννόησης και επί πληρωμή παρέδιδε μαθήματα ηθικής με την «πισωσύγκρουσή» του προς ικανοποίηση προσώπων επιθυμούντων ευρύτερη μάθηση σε άλλους τομείς.

Πταισματική η παράβαση νόμου όμως αυτή δεν παύει να είναι παράβαση γι’ αυτό και ο «πισωβαρεμένος» μαντράχαλος αφού συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αφέθηκε, στη συνέχεια, ελεύθερος για να συνεχίσει προφανώς το «οπισθοβάρεμά» του και φεύγοντας από το τμήμα πιστεύω οι καλοί νεότεροι δικοί μου συνάδελφοι να του ευχήθηκαν να έχει καλές δουλειές και μάλιστα μέσω ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας επειδή από εκεί καλούσε ενδιαφερομένους για να τους προσφέρει μια αλησμόνητη βραδιά ηδονής. Βρε πού πάμε και πώς καταντήσαμε… λοχία.

Το ίδιο τμήμα Ασφαλείας και με ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Βόλου, συνέλαβε 23χρονη για παράβαση νόμου περί ναρκωτικών, όπως στην τσιμπίδα του άρπαξε και τρεις αλλοδαπούς επειδή κατ΄ εκείνων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις απέλασης από το ελληνικό έδαφος.

Μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. από χωράφια στους Σοφάδες Καρδίτσας έκλεβαν 8 φυντάνια από 19 έως 38 χρόνων και με ζημιά άνω 500.000 χιλιάδων ευρώ για το Δημόσιο και αυτά τα κ(ο)αλόπαιδα τα άρπαξε η τσιμπίδα του Νόμου από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας.

Και από την Αθήνα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, πόση χαρά αλήθεια πρόσφερε στους νομοταγείς Έλληνες πολίτες, όταν αυτοί έμαθαν πως εκείνη η υποδιεύθυνση, και με συνεργασία πολλών ανά την Ελλάδα αστυνομικών υπηρεσιών, «ξήλωσε» σπείρα διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών ουσιών και στις δαγκάνες του νόμου έπεσαν πολλά «καλά παιδιά» των οποίων τα κέρδη, από την κοκαΐνη και άλλες ουσίες, αν αυτές οι ουσίες κυκλοφορούσαν στις πιάτσες, θα υπερέβαιναν τα έντεκα (11.000.000) εκατομμύρια ευρώ.

Εκεί στη Βόρειο Ελλάδα, στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 40 άτομα, γράφουν οι εφημερίδες, συνέλαβε η δίωξη ναρκωτικών που ήταν έτοιμα να στείλουν ίσως και στον αιώνιο ύπνο δεκάδες ανήλικα παιδιά που, παρασυρόμενα, νομίζουν ότι με την χρήση αυτών των ουσιών θα αισθανθούν ευτυχία την οποία μπορεί και να μη την έχουν ποτέ νιώσει από αδιάφορους γονείς και εκείνα ψάχνουν να βρουν μια γωνιά ζεστασιάς που όμως, φευ, είναι η γωνιά της τέλειας καταστροφής και ευτυχώς τα όργανα της τάξεως αγρυπνούν και προσφέρουν χείρα βοήθειας.

Ατέλειωτες οι επιτυχίες των αστυνομικών μας οργάνων όπως ατέλειωτα είναι και τα βάσανα αυτών που τα «καταπίνουν» χωρίς διαμαρτυρίες και τούτο γιατί γνωρίζουν πως σε περίπτωση που αυτές οι διαμαρτυρίες γίνουν στην αρμόδια προϊσταμένη τους πολιτική αρχή, εκείνη η αρχή, θα ακούσει μεν παράπονα τα οποία δυστυχώς αδιάφορη θα τα προσπεράσει χωρίς καμιά δυσκολία και χωρίς αποκατάσταση ζημιών ή αντικατάσταση φθαρμένων υλικών.

Δεν ξέρω αν τα πω καλά αλλά θα τα γράψω όπως, ακούγοντάς τα, τα κατάλαβα.

Προ των Ολυμπιακών αγώνων το 2004 η Ελληνική Αστυνομία είχε αναλογικούς ασυρμάτους. Όμως από το 2004 και μέχρι τον Αύγουστο του 2015 οι ασύρματοι έγιναν ψηφιακοί και τα αστυνομικά όργανα με ένα και μόνο πάτημα κουμπιού ήταν σε θέση να σπεύσουν παντού για βοήθεια συναδέλφων ή πολιτών.

Δυστυχώς από τότε (Αύγουστο 2015) μέχρι σήμερα, στην Αθήνα, η Γ.Α.Δ.Α. χρησιμοποιεί τον παλαιό, δηλαδή, τον προ του 2004 ασύρματο με αποτέλεσμα η επικοινωνία των ανδρών που ενδεχομένως κινδυνεύουν και με ξυλοδαρμό (από τα, κάθε καρυδιάς καρύδια) να είναι δύσκολη, αν όχι τελείως αδύνατη.

Είναι σε όλους μας γνωστό το προχθεσινό, (στην Αθήνα) ξυλοφόρτωμα τριών νομίζω αστυνομικών από κάποιους πιτσιρικάδες που δεν δέχτηκαν αστυνομικό έλεγχο και τα όργανα ενώ καλούσαν σε βοήθεια οι ασύρματοι δεν λειτουργούσαν και ευτυχώς ο ένας αστυνομικός «ξέφυγε» από τα χαστούκια και τις κλωτσιές που έτρωγε και με το κινητό του κάλεσε βοήθεια αλλιώς οι «μπασκίνες» και «φονιάδες» του λαού ακόμη θα συνέχιζαν να τρώνε το ξύλο της χρονιάς τους.

Πάνω σε αυτές τις ανέχειες και σε άλλες πολλές τα όργανα της τάξεως μεμονωμένα ή και με τους ανά την Ελλάδα εκπροσώπους τους, διαμαρτύρονται, φωνάζουν και περισσότερο παρακαλούν στο να γίνει κάτι αλλά στου «κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα». Δεν πρόκειται, όπως λένε, να ακουστεί η φωνή τους και για πολύ ακόμη καιρό θα περιμένουν στο… ακουστικό τους.

Δύσκολη όπως είπα η ζωή και μεγάλη η ανέχεια των Αστυνομικών μας υπηρεσιών όπως για παράδειγμα συμβαίνει και με τα ευγενικά παιδιά των ομάδων ΔΙ.ΑΣ τα οποία για να κινήσουν τα μηχανάκια τους στην προσφορά της όποιας βοήθειας πολλές φορές βάζουν βαθιά τα δικά τους χέρια και στις δικές τους τσέπες προκειμένου να βρουν λίγα ευρώ να αγοράσουν τα υγρά τους καύσιμα και αν αυτά δεν βρεθούν, επειδή είναι καλά και έντιμα παιδιά, τα πιστώνουν οι φίλοι βενζινοπώλες.

Αλλά, φίλοι μου, η οικονομική κρίση έφερε σε όλους μας όπως και στην Αστυνομία την όποια ανέχεια και την όποια στέρηση. Τα μέλη όμως αυτού του Οργανισμού δεν πτοούνται, δεν το βάζουν. Αγωνίζονται και προσφέρουν το αστυνομικό τους έργο όπως το πρόσφεραν και προ κρίσης μπορώ δε να πω ότι τώρα και με τις εμπειρίες που απόκτησαν στο διάβα του χρόνου επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα.

Προσηλώνονται στο καθήκον τους και ο καθένας στον δικό του τομέα και ευθύνη προσευχόμενοι παράλληλα στο διάβα τις υπηρεσιακής τους ζωής και μέχρις ότου έρθει το πλήρωμα του χρόνου συνταξιοδότησής τους στο να βρίσκονται υπό την προστασία του Αγίου Αρτεμίου, δικού τους προστάτη, ίνα μη παρουσιαστεί μπροστά τους κάποιο «στραβό» και «ανεπάντεχο» πρόβλημα, οπότε οι κόποι μιας ζωής, και εν ριπή οφθαλμού, χάνονται, συμπαρασύροντας και τους ίδιους στην ολοσχερή καταστροφή.

Εν προκειμένω ως παλιός συνάδελφος και ως Έλληνας πολίτης επιθυμώ να συγχαρώ τους εδώ υπηρετούντες αστυνομικούς διευθυντές κ.κ. Βασίλη Μαρκογιαννάκη και Βασίλη Καραΐσκο διευθυντή και αντίστοιχα υποδιευθυντή της Δ/νσης Μαγνησίας, αλλά και τους υφισταμένους αυτών υποδιευθυντές κ.κ. Βαρβάρη Στέλιο και Γιώργο Ντιζέ, οι οποίοι αντίστοιχα υπηρετούν στις αστυνομικές υποδιευθύνσεις Ναρκωτικών και Ασφαλείας για την πρόσφατη επιτυχία σύλληψη εμπόρου δέκα και πλέον χιλιάδων, σε δόσεις, επικινδύνων ναρκωτικών ουσιών όσον και για τις άλλες συλλήψεις σε χωριό του Πηλίου και εντός της πόλεώς μας.

Φυσικά τα συγχαρητήριά μου και τα ειλικρινή μου ΕΥΓΕ απευθύνονται και στους υφισταμένους αυτών των αξιωματικών επειδή χωρίς αυτούς αστυνομικό έργο δεν παράγεται όπως χωρίς στρατιώτες και με μόνο στρατηγούς, πόλεμος δεν γίνεται.

Να είστε πάντα καλά και να σας προστατεύει ο Άγιος Αρτέμιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου