ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Τι καταγγέλλουν ΗΠΑ – Ρωσία για τη Γενοκτονία των Ποντίων

τι-καταγγέλλουν-ηπα-ρωσία-για-τη-γεν-593125

Του Παύλου Μαβίδη

Η Τουρκία χάνει την ψυχραιμία της μόνο με έναν τρόπο: όταν της θυμίζουμε τα εγκλήματά της και αυτό το ξαναείδαμε τώρα που η Αμερική αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων.

Είναι τώρα η ώρα και η στιγμή της παγκόσμιας αναγνώρισης της «Γενοκτονίας του Πόντου και της Μ. Ασίας, γιατί αποτελούν υποσύνολα των διωγμών των Χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

Η Τουρκίας είναι η χώρα που διέπραξε τις περισσότερες γενοκτονίες παγκοσμίως και εξακολουθεί και σήμερα να διαπράττει σε βάρος του Κουρδικού και Συριακού λαού, είναι η χώρα που φιλοξενεί και χρησιμοποιεί όλες τις καταγγελλόμενες διεθνώς τρομοκρατικές και παρακρατικές ομάδες σε βάρος άλλων λαών. Η πολιτική της Τουρκίας παραμένει ίδια και από τον γενίτσαρο καταγόμενο από τα Ριζά του πόντου Ερντογάν. Ο λύκος τρίχωμα μόνο αλλάζει.

Αξίζει να θυμηθούμε τι κατήγγελλαν Αμερικανοί γερουσιαστές και σύμβουλοι του Λένιν για την γενοκτονία των Ποντίων, όπως τα περιγράφει ο Τάσος Κοντογιαννίδης ένας άνθρωπος που μελέτησε σε βάθος το Ποντικό ζήτημα.

Τι λέει το ψήφισμα της Αμερικανικής Γερουσίας για τις τουρκικές φρικαλεότητες για να σταματήσουν να μας κουνάνε το δάχτυλο ο Ερντογάν πασάς και οι αυλικοί του.

Η πρόσφατη προκλητική δήλωση του τούρκου προέδρου ΤαγίπΕρντογάν ότι δεν έχει καταγραφεί καμία γενοκτονία, καμία τυραννία και καμιά ενέργεια που κάνει το τουρκικό έθνος να νοιώθει ντροπή αντιθέτως, γενοκτονίαδιαπράχθηκε κατά του οθωμανικού έθνους στα Βαλκάνια προκαλεί οργή και αγανάκτηση στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Αν ζούσαν σήμερα οι ξένοι περιηγητές και οι αξιωματούχοι των ξένων κυβερνήσεων που έζησαν τα γεγονότα την περίοδο της Γενοκτονίας στην Τουρκία, θα του έδιναν οργισμένη απάντηση για τα εγκλήματα που διέπραξαν τότε εις βάρος των Ελλήνων του Πόντου.

Οι διωγμοί άρχισαν το 1914 και κορυφώθηκαν το 1919, πριν από 102 χρόνια από τον Κεμάλ (με σύμβουλο τον Γερμανό στρατηγό-πασά Λίμαν φον Σάντερς) στην Αμισό – Σαμψούντα, όταν κάλεσε τους ομόθρησκούς του να εξοντώσουν τους γκιαούρηδες και οι περιουσίες που θα γίνουν δικές τους, αλλά και το σύνθημα σκοτώστε κάθε μη μουσουλμάνο! Λειτούργησαν αμέσως τα δικαστήρια της ανεξαρτησίας, που καταδίκαζαν χωρίς αποδείξεις τις ηγετικές μορφές των Ποντίων εις θάνατον.

Ας δούμε, όμως, όχι τι λέμε εμείς οι Έλληνες για την Γενοκτονία αλλά οι ξένοι, πρώτα οι Αμερικάνοι και μετά οι Ρώσοι σύμβουλοι του Κεμάλ που έζησαν τα γεγονότα την εποχή εκείνη. Περιγράφουν εφιαλτικές εικόνες, τούρκους να οδηγούν στην εξορία γυναικόπαιδα και γέρους. Να πεθαίνουν από την εξάντληση στην πορεία, να σκοτώνουν χωρίς οίκτο, να βιάζουν, να κρεμάνε, να εξολοθρεύουν ολόκληρα χωρία και πόλεις. Βλέπαμε παντού πτώματα έλεγαν οι Αμερικάνοι.

Ο ταγματάρχης Όουελ, επικεφαλής Αμερικανικής Επιτροπής έγραψε: Από τις 30.000 εκτοπισθέντες Έλληνες εκ των παραλίων του πόντου το 1921 στο Χαρπούτ, έφτασαν μόλις 5.οοο. Οι άλλοι εκτελέστηκαν ή πέθαναν στον μακρύ δρόμο της εξορίας. Μετρήσαμε καθ’ οδόν 3.000 πτώματα κατά μήκος των οδών, βορά των σκύλων, των λύκων και των γυπαετών, διότι απαγορεύουν οι Τούρκοι στους συγγενείς να τους θάψουν! Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες προβαίνουν σε ανήκουστους βιασμούς γυναικών και παρθένων, τας εγκαταλείπουν ημιθανείς επί των οδών για να ψοφήσουν εκεί όπως έλεγαν. Είναι απερίγραπτος ο κυνισμός τους, που ομολογούν ότι μέσα από τις μάζες των εκτοπισμένων συλλαμβάνουν γυναίκες και τις οδηγούν στα χαρέμια τους.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Κίνγκ συνέταξε έκθεση απαριθμώντας τα τουρκικά εγκλήματα και με βάση αυτήν η Αμερικανική Γερουσία εξέδωσε ψήφισμα με δριμύ κατηγορώ κατά των τουρκικών ωμοτήτων. Έλεγε το ψήφισμα: Η Γερουσία εκφράζει αποστροφήν και κατάκρισιν της βαρβάρου και αγρίας κατά διώξεως των Ελλήνων του Πόντου υπό της κυβερνήσεως του Κεμάλ Πασά «…βλέπε σήμερα Ερντογάν Πασά…» Η Γερουσία ζητεί παρά του προέδρου των ΗΠΑ όπως φέρει τας θηριωδίας του Πόντου εις την προσοχήν των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων και εις το Συμβούλιο της Κοινωνίας των Εθνών.

Το ψήφισμα αυτό της Αμερικανικής Γερουσίας, οι Έλληνες πρέπει να το κάνουν σημαία και να το δείχνουν σ’ εκείνους που αμφισβητούν την Γενοκτονία και κυρίως στον Ερντογάν.

Η διάσημη Αμερικανίδα δημοσιογράφος Έθελ Τόμπσον έγραφε: Καθ΄ οδόν συναντούσαμε ομίλους γερόντων, παιδιών, σε μια ατελείωτη πορεία μαρτυρίου, όπου έπεφταν νεκροί από την εξάντληση και από τα χτυπήματα των συνοδών Τούρκων. Οι περισσότεροι εκλιπαρούν τον θάνατον…. Στην πόλη Μεζερεχ, αίφνης ηκούσαμε φωνές περίπου τριακοσίων μικρών παιδιών συγκεντρωμένα σε κύκλο. Είκοσι τσανταρμάδες που κατέβηκαν από τα άλογά τους, χτυπούσαν σκληρά και ανελέητα με τα μαστίγια και τα τρυπούσαν με τα ξίφη με μίσος για να μη κλαίνε! Το θέαμα ήτο πρωτοφανές! φρικτώδες! Μια Μητέρα που όρμησε να σώσει το παιδί της, δέχτηκε το ξίφος στην καρδιά κι έπεσε κατά γης…

«Πάθαμε» λέει η Τόμπσον νευρική κρίση! Παντού βλέπαμε πτώματα γυναικών παιδιών και γερόντων. Η Αμερικανική Υπηρεσία υπολογίζει τους Έλληνες που εξολόθρευσαν οι Τούρκοι στην Σεβάστεια, σε τριάντα χιλιάδες.

Τι κατέγραψαν Ρώσοι επίσημοι: Ο Ρώσος στρατηγός Φρούντζε, επίσημος στρατιωτικός απεσταλμένος του Λένιν και σύμβουλος του Κεμάλ στην διάρκεια της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, έγραψε στο βιβλίο του «Αναμνήσεις από την Τουρκία»: Από τις 200 χιλιάδες Έλληνες που ζούσαν στην Σαμψούντα, την Σινώπη και την Αμάσεια, έμειναν μόνο λίγοι αντάρτες που τριγυρίζουν στα βουνά. Η περιοχή ερημώθηκε. Οι Τσέτες του Τοπάλ Οσμάν Πασά έσπειραν τον πανικό στην πόλη Χάβζα. Έκαψαν, βασάνισαν και σκότωσαν όλους τους Έλληνες που βρήκαν μπροστά τους. Η διαδρομή από την πόλη Καβάκ έως το Χατζηλάρ θα μείνει για πάντα στην μνήμη μου όσο θα ζω. Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων συναντούσαμε μόνο πτώματα…

Ο άνθρωπος αυτός που δεν μασά τα λόγια του, ήταν στρατιωτικός σύμβουλος των σοβιετικών δίπλα στον Κεμάλ!

Ο Αράλοβ, σοβιετικός πρέσβης στην Άγκυρα έγραφε: Όταν έμαθα για τις μαζικές σφαγές των Ελλήνων στην Σαμψούντα συνάντησα τον Κεμάλ και έχοντας υπ’ όψιν μου τη συμβουλή του Λένιν να μη θίξω την τουρκική εθνική φιλοτιμία, με προσοχή του ανέφερα το γεγονός. Ο Κεμάλ απάντησε ωε εξής: Ξέρω αυτές τις βαρβαρότητες κι έχω δώσει διαταγές να μεταχειρίζονται τους Έλληνες αιχμαλώτους με καλό τρόπο… πρέπει να καταλάβετε το λαό μας …είναι εξαγριωμένοι… και γκρίζο γεννημένοι…

Σήμερα είναι η ώρα, είναι η στιγμή να ζητήσουμε την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από ΗΠΑ, Ευρώπη και ΟΗΕ για να μη ξανά διαπράξει γενοκτονίες.

Η πολιτική της Τουρκίας δεν αλλάζει πρέπει να γίνει συνείδηση όλων των πολιτισμένων λαών και να την κατά δικάσουν γιατί και σήμερα βλέπουμε μια Τουρκία που αφού εξόντωσε έθνη και έθνη δεν σταματάει να θεωρεί τα πάντα δικά της. Έτσι από το 1973 άρχισε να προβάλλει απροσχημάτιστα βλέψεις σε βάρος του Ελληνικού χώρου. Βάζει ζητήματα διανομής του Αιγαίου, έχει στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο καταλαμβάνοντας το 38%, ακόμη και χθες υποτακτικοί του μίλησαν για τουρκική μειονότητα στην Θράκη και καθημερινά σχεδόν παραβιάζει και δημιουργεί προβλήματα.

Έτσι ο Ελληνισμός για μια ακόμη φορά, που τόσο δεινοπάθησε επί αιώνες από τους Οθωμανούς Τούρκους αντιμετωπίζει νέα σαφή απειλή συρρίκνωσή του.

Και η απειλή αυτή μας υποχρεώνει να δαπανάμε μεγάλο μέρος του εθνικού μας εισοδήματος για την ενίσχυση της Εθνικής μας Θωράκισης, ώστε να είναι έτοιμος από κάθε άποψη για την αντιμετώπιση και των χειρότερων ενδεχομένων.

Η πολιτική της Τουρκίας δεν αλλάζει στόχος του, το όνειρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Είμαστε καταδικασμένοι να συνορεύουμε με τους Τούρκους, αλλά για να μας σέβονται πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου