ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Για να έχουμε τη δική μας παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο του Βόλου

για-να-έχουμε-τη-δική-μας-παρουσία-στο-δ-525264

Τoυ Νάσιου Αποστόλου, εμπόρου (RODOLPHO), θεολόγου, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Βόλου με τον Αχιλλέα Μπέο

Το τελευταίο χρονικό διάστημα συνομιλώ με πάρα πολλούς εμπόρους και επαγγελματίες της πόλης του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την υποψηφιότητά μου ως δημοτικού συμβούλου, στο πλευρό του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου. Καταρχήν, η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων επιχειρηματιών είναι πολύ ικανοποιημένη με την παρούσα Δημοτική Αρχή και εκφράζει τη στήριξή της στον νυν δήμαρχο και για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Οι έμποροι και επαγγελματίες θεωρούν πως η πόλη του Βόλου έχει αλλάξει εικόνα την τελευταία πενταετία.

Ο Βόλος έχει καθιερωθεί πλέον ως τόπος προορισμού για χιλιάδες επισκέπτες, από όλη την Ελλάδα. Αλλά και στους περισσότερους κατοίκους, όμως, της πόλης μας, κυριαρχεί η αίσθηση πως ο Βόλος αλλάζει. Μετά από πολλά χρόνια απραξίας σε έργα και υποδομές από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, η δημιουργία όλων αυτών των έργων που συνεχίζουν να πραγματοποιούνται, συμβάλλει στην τόνωση της οικονομίας σε τοπικό επίπεδο.

Ωστόσο, πολλοί επιχειρηματίες αναρωτιούνται γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν εκλεγεί έμποροι και επαγγελματίες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Βόλου. Είναι, δυστυχώς, γεγονός πως τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια, έχουν εκλεγεί ελάχιστοι. Πιστεύω ότι το κάθε Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αντανακλά, να εκφράζει ολόκληρη την κοινωνία μιας πόλης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι να προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα, και από όσο το δυνατόν περισσότερα επαγγέλματα όπως των γιατρών, δικηγόρων, δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, κ.ά. Δεν είναι, λοιπόν, λογικό να απουσιάζει ο εμπορικός και γενικότερα ο επιχειρηματικός κόσμος!

Οταν πριν χρόνια εκπροσώπησα τον Εμπορικό Σύλλογο στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο, για θέματα που απασχολούσαν την εμπορική μας αγορά, όπως το θέμα του παζαριού, αλλά και όταν οι έμποροι χρειάστηκε να απευθυνθούμε στην τότε Δημοτική Αρχή για το θέμα των κορυνών και των λαϊκών αγορών, δεν βρήκαμε ευήκοα ώτα… Προφανώς, εάν υπήρχαν δημοτικοί σύμβουλοι, που να ήταν ταυτόχρονα και επαγγελματίες, να αντιμετώπιζαν με περισσότερη προσοχή τα προβλήματα της αγοράς.

Εύχομαι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές να στηριχθούν και να εκλεγούν όσο το δυνατόν περισσότεροι έμποροι και επιχειρηματίες, από όλες τις παρατάξεις. Χρειάζονται όλες οι φωνές μέσα στα δημοτικά συμβούλια και, σίγουρα, η φωνή της τοπικής επιχειρηματικότητας, δεν μπορεί να απουσιάζει!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου