ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Γιατί θέτω υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Αχ. Μπέου

γιατί-θέτω-υποψηφιότητα-για-δημοτικό-505498

Του Νάσιου Αποστόλου, θεολόγου, εμπόρου και υποψηφίου δημοτικού συμβούλου

Εργαζόμενος από μικρό παιδί στην επιχείρηση ενδυμάτων RODOLPHO VALENTINO που ίδρυσε ο πατέρας μου, στην καρδιά της εμπορικής αγοράς του Βόλου, διέκρινα από την πρώτη στιγμή που εξελέγη Δήμαρχος Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος, την αποφασιστικότητά του να συμβάλλει στην ανάπτυξη του Βόλου. Με μια σειρά αποτελεσματικών κινήσεων, η Δημοτική Αρχή στήριξε έμπρακτα την εμπορική αγορά της πόλης μας, αλλά και γενικότερα την επιχειρηματικότητα, επιτυγχάνοντας να καταστήσει τον Βόλο σημαντικό τόπο προορισμού για χιλιάδες επισκέπτες.

Προερχόμενος από τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο του Βόλου και έχοντας διατελέσει μέλος της διοίκησης του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου και του Επιμελητηρίου Νέων Επιχειρηματιών, πιστεύω πως με την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Αχιλλέα Μπέου, θα μπορέσω να συμβάλλω σε μία ακόμη καλύτερη συνεργασία του Δήμου Βόλου με την τοπική επιχειρηματικότητα, με στόχο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Πολλοί επιχειρηματίες αναρωτιούνται γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν εκλεγεί έμποροι και επαγγελματίες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Βόλου. Είναι, δυστυχώς, γεγονός πως τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια, έχουν εκλεγεί ελάχιστοι. Πιστεύω ότι το κάθε Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αντανακλά, να εκφράζει ολόκληρη την κοινωνία μιας πόλης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι να προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα, και από όσο το δυνατόν περισσότερα επαγγέλματα όπως των γιατρών, δικηγόρων, δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, κ.α. Δεν είναι, λοιπόν, λογικό να απουσιάζει ο εμπορικός και γενικότερα ο επιχειρηματικός κόσμος!

Παράλληλα, μεγαλωμένος κοντά στην τοπική μας Εκκλησία και έχοντας σπουδάσει στη θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης, θεωρώ πολύ σημαντική την καταπολέμηση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων σε τοπικό επίπεδο. Η ύπαρξη μιας οργανωμένης κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης προς όσους συμπολίτες χρήζουν άμεσης και έμπρακτης βοήθειας, είναι επιβεβλημένη. Προς αυτή την κατεύθυνση πολύτιμη είναι η συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου με την τοπική μας Εκκλησία, καθώς και με φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Η Εκκλησία και ο Δήμος Βόλου, σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, μπορούν να προσφέρουν πολλά. Να υπηρετήσουν, να διακονήσουν από κοινού τον συνάνθρωπό μας που δοκιμάζεται, κάνοντας πράξη αυτό που η Εκκλησία μας διδάσκει: ο κάθε άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, κοινωνικών ιδιαιτεροτήτων, φύλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου