ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Περί της ισότητος των δύο φύλων

περί-της-ισότητος-των-δύο-φύλων-503723

Του Δημήτρη Αντωνίου, Καθηγητή Αγγλικής Β.Α., Kατόχου Masters Παιδαγωγικής και Γλωσσολογίας, [email protected]

Το θέμα της ισότητος των δύο φύλων είναι τόσο αρχαίο όσο και η ανθρωπότητα. Λίαν προσφάτως, εξαιτίας της γυναικοκτονίας στη Φολέγανδρο και προ διμήνου ή τριμήνου περίπου και της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά, η ίδια η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ασχολήθηκε με το θέμα αναρτώντας στο διαδίκτυο μακροσκελές άρθρο σχετικά με την «περίφημη ισότητα» των δύο φύλων και συγκεκριμενοποίησε πως το θέμα είναι καθαρά θέμα διαπαιδαγώγησης, δηλαδή πως το εκπαιδευτικό μας σύστημα ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ το τόσο ευαίσθητο θέμα της ισότητος.

Ωστόσο, ας ανατρέξουμε λίγο στην ιστορία μας και τη μυθολογία μας ξεκινώντας από τον Κρόνο και τον Δία και φθάνοντας στο χριστιανισμό και τον Αδάμ, όπου ο Θεός αντί να δημιουργήσει πρώτα την Εύα, η οποία φυσιολογικά θα γεννούσε τον Αδάμ, δημιούργησε πρώτα τον Αδάμ και στη συνέχεια πήρε ένα μέρος του Αδάμ και δημιούργησε και την καημένη την Εύα. Το δίκαιο θα ήταν ο Θεός να είχε δημιουργήσει τον Αδάμ και την Εύα ταυτόχρονα, αυτό θα ήταν και η αρχή της ισότητος.

Αυτή η πρωταρχική ανισότητα δυστυχώς διαιωνίζεται μέχρι και στις μέρες μας. Στην πατρίδα μας, αλλά και σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο, the original ανισότητα υποχώρησε προς όφελος της ισότητος και σήμερα το ιστορικά «ασθενές» φύλο απεδείχθη πανίσχυρο κατακτώντας σχεδόν όλα τα ιστορικά προπύργια του ισχυρού φύλου.

Τομείς όπως η πολιτική, που για ολόκληρους αιώνες ήταν αποκλειστικό φέουδο των ανδρών, βαθμιαία, gradually, περιήλθε στα χέρια του ασθενούς φύλου και στην πατρίδα μας με προεξάρχουσα την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Βεβαίως, κοιτάζοντας αμερόληπτα όλο το φάσμα της κοινωνίας μας, δεν μπορούμε να πούμε πως τα δύο φύλα ισότιμα διεκδικούν και απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια.

Η ανδροκρατία ζει και βασιλεύει, προφανώς χάνει έδαφος σταδιακά αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς.

Ο χώρος όπου το ασθενές φύλο κάνει βήματα νηπίου είναι η εκκλησία, και σε καμία περίπτωση δεν εννοώ την ελληνική εκκλησία, για όνομα του Θεού. Ολόκληρος ο χριστιανισμός, με ελάχιστες εξαιρέσεις μεταξύ των διαφόρων διαμαρτυρομένων, χειροτονεί γυναίκες επισκόπους. Γιατί η ανατολική αλλά και η δυτική εκκλησία ακόμα και σήμερα δεν χειροτονούν γυναίκες ιερείς. Ο Χριστός, ως κορυφαίο παράδειγμα σε όλη τη ζωή του ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΤΟ από γυναίκες! Η Παναγία, η κορυφαία γυναίκα της χριστιανοσύνης, η Θεοτόκος, η Βασιλομήτωρ, η Αειπάρθενος, κλπ. γιατί να μην έχει τις αδελφές τις σημερινές γυναίκες έστω απλούς ιερείς, και γιατί όχι και αρχιερείς; Μήπως το εκκλησιαστικό δίκαιο θα πρέπει να εισαγάγει και μερικά reforms, τροποποιήσεις ώστε να δοθεί και στο «ασθενές» φύλο η δυνατότητα να δείξει τις ποιμαντικές του ικανότητες;

Υπάρχουν χαρισματικότατες γυναίκες που θα μπορούσαν να αναδειχθούν ως εξαίρετες ιερείς και επ’ αυτού, όσον αφορά το εξαίρετες, συμβαίνει να έχω απόλυτη άποψη, εμπειρία και γνώση από πρώτο χέρι. Είχα τη χαρά να αναδείξω πρωταθλήτριες κυρίες σε διεθνές επίπεδο.

Η γυναίκα που συμβαίνει να έχει το προνόμιο και την ευλογία της ζωής, σε πάμπολλες περιπτώσεις αυτό το προνόμιο και η ευλογία καταλήγει να είναι κατάρα και διωγμός δια βίου. Δεν χρειάζεται καμία επεξήγηση επ’ αυτού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου