ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιώργος Λαμπράκης: Υπεύθυνες επιλογές

γιώργος-λαμπράκης-υπεύθυνες-επιλογέ-955311

Οι δημοσκοπήσεις των περασμένων μηνών ανήκουν στο παρελθόν. Η μεγαλύτερη και εγκυρότερη δημοσκόπηση ήταν αυτή που έλαβε χώρα στις 21 Μαΐου. Το αποτέλεσμα της κάλπης δικαίωσε ή απογοήτευσε, ανάλογα με την κομματική προέλευση του καθενός.

Όμως, στις περισσότερες δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που πρέπει να τα λάβουν υπόψη τους όλα τα κόμματα. Ιδίως ο νικητής των εκλογών. Οι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες λένε ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση. Επίσης, η πλειονότητα των πολιτών ζητά πολιτική αλλαγή, εννοώντας όχι μόνο την εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία.

Η αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος δεν είναι απαραίτητα ταυτισμένη με τον ένοικο του Μαξίμου. Πρέπει να αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα κάθε πολιτικής παράταξης που θέλει να πάει μπροστά ο τόπος. Διότι σε κάθε κυβερνητική τετραετία γίνονται και σωστά και λάθη. Και η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε σωστές πολιτικές και η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε σωστές επιλογές.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το τι ψήφισε ο καθένας από εμάς, το αίτημα των πολιτών είναι να αλλάξουν πράγματα. Να μην μένει η χώρα στάσιμη. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πολιτικές που θα υλοποιούνται προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Κυρίως προς όφελος εκείνων που βρίσκονται στο περιθώριο, που δεν έχουν πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων, που αισθάνονται απογοητευμένοι και ανασφαλείς για το μέλλον.

Η αλλαγή δεν μπορεί να είναι απλά ένα σύνθημα στα χείλη των πολιτικών. Δεν μπορεί να επανέρχεται ένα μήνα πριν από τις εκλογές. Η αλλαγή πρέπει να είναι διαρκής και να επικεντρώνει στον μεγαλύτερο δυνατό εκδημοκρατισμό των δομών της εξουσίας. Στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Στη βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης. Δεν γίνεται πολυμελείς οικογένειες να επιβιώνουν μόνο με τα επιδόματα. Δεν είναι δυνατόν οι νέοι με πτυχία να επιβιώνουν με μισθούς πείνας. Ούτε βεβαίως να φυτοζωούν οι συνταξιούχοι. Η αλλαγή πρέπει να επικεντρώνει στην ανάπτυξη της χώρας που θα φέρει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Ψηφίζουμε, λοιπόν, στις επόμενες κάλπες όποιον πιστεύουμε ότι μπορεί να πάει μπροστά τη χώρα μας. Εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στις πολιτικές δυνάμεις που έχουν ξεκάθαρο σχέδιο για την επόμενη μέρα, χωρίς σκιές και υποσημειώσεις. Χωρίς λαϊκισμούς και δημαγωγία. Χωρίς χάιδεμα των αυτιών με εύκολες υποσχέσεις που μετά το τέλος των εκλογών δεν θα μπορούν να εφαρμοστούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου