Κορονοϊός: Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα από τη χορήγηση πλάσματος σε ελληνικά νοσοκομεία

Τελευταία ενημέρωση: 2020-05-20, 10:49:03
Κορονοϊός: Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα από τη χορήγηση πλάσματος σε ελληνικά νοσοκομεία

Αισιόδοξα είναι τα πρώτα μηνύματα από τη θεραπευτική χορήγηση πλάσματος σε ασθενείς με κορονοϊό οι οποίοι έχουν αναρρώσει και στο πλαίσιο κλινικής μελέτης που είναι σε εξέλιξη στη χώρα μας.

Στην κλινική μελέτη συμμετέχουν έξι νοσοκομεία της χώρας –"Αττικόν", "Αλεξάνδρα", "Ευαγγελισμός", "Σωτηρία", "Αγιος Σάββας", Πανεπιστημιακό Πατρών– υπό τον συντονισμό του καθηγητή Θεραπευτικής Αιματολογίας-Ογκολογίας και πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Θάνο Δημόπουλο.

Οπως ανέφερε στην εφημερίδα Καθημερινή η διευθύντρια ΕΣΥ στην Αιματολογική - Λεμφωμάτων Κλινική και τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", κ. Μαρία Παγώνη, "έως σήμερα έχει ήδη χορηγηθεί πλάσμα αίματος σε τέσσερις ασθενείς με σοβαρή νόσο από τον κορωνοϊό, δύο στο "Αττικόν”, έναν ασθενή στον "Ευαγγελισμό” και έναν ασθενή στο "Σωτηρία”, ενώ προγραμματίζουμε αυτές τις ημέρες την εφαρμογή της θεραπείας σε έναν ακόμα ασθενή στον "Ευαγγελισμό”. Η θεραπευτική αγωγή αφορά σε τρεις εγχύσεις πλάσματος από δότες μέρα παρά μέρα".

Πηγή: Kathimerini.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=