ΕΛΛΑΔΑ

Στους 166 οι νεκροί στη χώρα – Κατέληξε 73χρονη στο ΝΙΜΤΣ

στους-166-οι-νεκροί-στη-χώρα-κατέληξε-73χρ-73712

Ακόμη έναν νεκρό μετράει η Ελλάδα από τον κορονοϊό, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 166 από την αρχή της πανδημίας.

Όπως έγινε γνωστό, τελευταίο θύμα είναι μια 76χρονη που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ.

Νωρίτερα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 4 νέα κρούσματα, 2840 συνολικά, ενώ ανέφερε ότι 22 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα. Γνωστοποίησε ότι δεν υπήρξε κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Αναφορικά με το θέμα των εμβολίων ο κ. Τσιόδρας είπε ότι δοκιμάζονται 8 διαφορετικά εμβόλια με διαφορετικές τεχνολογίες. 2 από αυτά είναι σε φάση 2. Και 110 προγράμματα είναι στο προκλινικό επίπεδο. Όπως πρόσθεσε, χθες ανακοινώθηκαν θετικά αποτελέσματα σε ένα από τα πειραματικά εμβόλια. Η μελέτη έγινε από το εθνικό ίδρυμα υγείας των ΗΠΑ και περιλαμβάνει μια νέα τεχνολογία την οποία μόρια rna κατευθύνουν τον οργανισμό να αναπτύξει αντισώματα. Αν υπάρξουν μεγαλύτερες μελέτες που θα έχουν θετικά αποτελέσματα, τότε μπορεί να υπάρχει ένα εμβόλιο στο τέλος αυτού του έτους ή στις αρχές του επόμενου, ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι “είμαστε χαρούμενοι γιατί η πρώτη άρση των μετρων συνοδεύεται από μια καλή πορεία. Που σημαίνει ότι ο κόσμος είναι προσεκτικός. Όλο αυτό είναι επιτυχία όλων μας. Κάποιες εικονες με μαζική συνάθροιση χωρίς να τηρούνται τα μέτρα είναι απογοητευτικές”, ενώ τόνισε ότι από τη στιγμή που μπήκαν τα περιοριστικά μέτρα της καραντίνας έπεσε κατά 80% η κυκλοφορία του ιού.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου