ΤΟΠΙΚΑ

7.734 νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού

7-734-νέα-περιστατικά-καρκίνου-του-μαστού-621652

Μέσα στο 2018 στην Ελλάδα – Σταθερά μειωμένες οι τιμές στη Μαγνησία

Στις 7.734 ανέρχονται τα νέα – μόνο – περιστατικά καρκίνου του μαστού που εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα μέσα στο 2018. Το πλήθος των περιστατικών γυναικών που διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού καθιστά τη συγκεκριμένη μορφή κακοήθους νεοπλάσματος ως τη δεύτερη σε συχνότητα μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Στη Μαγνησία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επιδημιολογικής μελέτης που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στον Βόλο, παρατηρούνται σταθερά μειωμένες τιμές σε κακοήθη νεοπλάσματα του γυναικείου μαστού. Στην ίδια μελέτη καταγράφεται ότι δεν παρατηρήθηκαν αυξημένες τιμές στην περιοχή της Μαγνησίας σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα σε κακοήθη νεοπλάσματα του συνδετικού και άλλων μαλακών ιστών και κακοήθη νεοπλάσματα του ανδρικού μαστού.

Ωστόσο ο καρκίνος του μαστού συνεχίζει να είναι δεύτερη σε συχνότητα νοσηρότητας μορφή καρκίνου και τρίτη αιτία θνησιμότητας, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η υπεύθυνη επικοινωνίας του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής» κ. Λένα Παναγιωτοπούλου.

Βάσει των στοιχείων, το 2018 στην Ελλάδα ο αριθμός των νέων περιστατικών καρκίνου μαστού ανέρχεται στα 7.734, γεγονός που καθιστά αυτή τη μορφή καρκίνου τη δεύτερη στη σειρά μετά τον καρκίνο του πνεύμονα και τρίτη αιτία θανάτου.

Ασθενής μιλά για την εμπειρία της στο Τμήμα Ιατρικής του Π.Θ.

Σήμερα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής» σε συνεργασία με την Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Μιλώντας ανοιχτά για τον καρκίνο μαστού».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κτίριο Κατσίγρα, Παπακυριαζή 24 Λάρισα) και είναι ανοιχτή στο κοινό.

«Μιλώντας ανοιχτά για τον καρκίνο του μαστού, στοχεύουμε στη σωστή ενημέρωση σχετικά με τη νόσο και συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην απομυθοποίησή της», τονίζεται στην πρόσκληση της εκδήλωσης.

Η θεματολογία των εισηγήσεων περιλαμβάνει τα τελευταία ιατρικά δεδομένα σχετικά με τον πρώιμο, αλλά και το μεταστατικό καρκίνο μαστού, ενώ θα παρουσιαστεί και η σημασία της θεραπείας των ασθενών σε οργανωμένα κέντρα μαστού.

Παράλληλα, θα αναλυθούν και οι συναισθηματικές ανάγκες των γυναικών που βιώνουν την ασθένεια, ενώ ασθενής θα περιγράψει την προσωπική της εμπειρία.

Τέλος, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η mobile εφαρμογή «MΥ Alma», η οποία δημιουργήθηκε από το «Αλμα Ζωής» με στόχο την ενημέρωση και την υποστήριξη των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο μαστού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου