ΤΟΠΙΚΑ

Συναγερμός στην Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου για άστεγη

συναγερμός-στην-κοινωνική-υπηρεσία-τ-627105

Αστεγη μεσόκοπη έχει βρει καταφύγιο στο Νοσοκομείο Βόλου και αρνείται να μετακινηθεί

Στο κενό έχουν πέσει οι προσπάθειες των στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου να μπορέσουν να βοηθήσουν μία γυναίκα άστεγη, η οποία έχει βρει «καταφύγιο» στο ισόγειο του Νοσοκομείου Βόλου, αρνείται όμως οποιαδήποτε βοήθεια της προσφέρθηκε μέχρι τώρα.

Πρόκειται για μία μεσόκοπη γυναίκα, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας στα πόδια της, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ακόμη και στη μετακίνηση και όπως διατείνεται η ίδια δεν έχει δικό της σπίτι, για αυτό και βρήκε στέγη στο Νοσοκομείο.

Τις περισσότερες ώρες της ημέρας βρίσκεται καθηλωμένη πάνω σ’ ένα αναπηρικό καροτσάκι στο ισόγειο του κτιρίου από την πλευρά της οδού Πολυμέρη και παραμένει εκεί κατά τη διάρκεια όλου του 24ωρου.

Η παρουσία της στο Νοσοκομείο άρχισε να γίνεται ευρέως αντιληπτή, όταν γιατροί, νοσηλεύτριες και συνοδοί ασθενών συνειδητοποίησαν ότι δεν πρόκειται για απλό επισκέπτη, αλλά για μόνιμο θαμώνα του ισογείου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Κοινωνική Υπηρεσία του Αχιλλοπουλείου. Οι κοινωνικοί λειτουργοί έσπευσαν να την προσεγγίσουν για να μπορέσουν να τη βοηθήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, όλες οι προσπάθειές τους σκόνταψαν στην άρνηση της ίδιας προσωπικά να δεχθεί οποιαδήποτε φροντίδα, ιατρική, κοινωνική, αλλά και υγιεινής.

Προκειμένου να βρεθεί μία λύση οι κοινωνικές υπηρεσίες αναζήτησαν και βρήκαν συγγενείς της. Και εκείνοι όμως δεν μπόρεσαν να την πείσουν να αποδεχτεί να φιλοξενηθεί σε κάποια δομή.

«Ασχοληθήκαμε από την πρώτη στιγμή με το συγκεκριμένο περιστατικό. Εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, όμως από τη στιγμή που αφενός υπάρχουν συγγενείς και αφετέρου η ίδια αρνείται οποιαδήποτε βοήθεια που της έχει προσφερθεί, τα χέρια μας είναι δεμένα ουσιαστικά», επισημάνθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ από ανθρώπους του Νοσοκομείου που επανειλημμένως την προσέγγισαν για να τη συνδράμουν.

Πριν από λίγες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, συνοδοί ασθενών ενημέρωσαν την Αστυνομία. Ανδρες του ΑΤ Βόλου μετέβησαν στο Αχιλλοπούλειο, προσέγγισαν τη μεσόκοπη γυναίκα, προσπάθησαν να την πείσουν να αποχωρήσει προκειμένου να μεταβεί σε κάποια δομή για να διαμείνει εκεί, όμως και εκείνοι συνάντησαν τη σθεναρή αντίδρασή της.

Ετσι μέχρι νεοτέρας παραμένει στο ισόγειο του Αχιλλοπουλείου, το οποίο θεωρεί πλέον σαν σπίτι της…

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου