Επιασαν δουλειά οι 60 συμβασιούχοι

Τελευταία ενημέρωση: 2012-12-07, 14:58:41
Επιασαν δουλειά  οι 60 συμβασιούχοι

Σε κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας και της υλοποίησης παρεμβάσεων έχουν απορροφηθεί πλέον οι 60 συμβασιούχοι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας που προχώρησαν σε σύμβαση για εργασίες που υλοποιούνται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Οι συμβασιούχοι θα εργάζονται μέχρι και τις αρχές Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εδώ και 20 ημέρες, ενώ έχουν καθοριστεί οι αρμοδιότητές τους.

Όπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου, τα οφέλη είναι πολλά τόσο για τους ίδιους, όσο και για την κοινωνία. Το πρώτο και βασικότερο είναι πως δεκάδες άτομα όλων των ηλικιών θα εργάζονται για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα λαμβάνοντας μηνιαίως 625 ευρώ εκτός από την ασφάλιση που θα έχουν. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι και μια «ένεση» για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην τοπική κοινωνία, αφού εκτιμάται πως  σύμφωνα με τα στοιχεία ένα ποσοστό 70% των συμβασιούχων διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, επομένως έμμεσα καλύπτονται ανάγκες των νοικοκυριών και ενισχύεται η τοπική οικονομία.

Τα πλεονεκτήματα, όμως επεκτείνονται και στην ίδια τη λειτουργία του Δήμου και την ενίσχυση δράσεων στο επίπεδο της καθημερινότητας και όχι μόνο. Με δεδομένο τις ειδικότητες που ζήτησε ο Δήμος, οι συμβασιούχοι απασχολούνται ήδη στις υπηρεσίες καθαριότητας, του πρασίνου, των τεχνικών υπηρεσιών, των κοινωνικών δομών. 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=