ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Βελεστίνο

αναβάθμιση-της-δημοτικής-βιβλιοθήκη-78842

Σε νέα φάση εισέρχεται πλέον η λειτουργία της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, η οποία ενισχύθηκε με προσωπικό μέσα από το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας και μπορεί πλέον να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, προσφέροντας πολύτιμες εκπαιδευτικές υπηρεσίες στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Ο Δήμος ενημέρωσε σχετικά τα σχολεία τα οποία μπορούν να προγραμματίζουν επισκέψεις στη Βιβλιοθήκη «Ρήγα Φεραίου» για εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και άλλους σκοπούς. Εξάλλου στη σύγχρονη διδακτική, η εκπόνηση εργασιών από τους μαθητές είναι σημαντικό εργαλείο μόρφωσης και ο χώρος της Βιβλιοθήκης μπορεί να σταθεί ουσιαστικός αρωγός στην άντληση πληροφοριών. Παράλληλα εκεί μπορούν να υλοποιηθούν και διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα με διάφορες θεματικές, ενώ ο πλούτος των βιβλίων που διαθέτει η Βιβλιοθήκη αποτελεί εχέγγυο για την κατάλληλη εξυπηρέτηση του κοινού.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη στεγάζεται σε χώρο δίπλα από την πλατεία του Ρολογιού στο Βελεστίνο και είναι ανοικτή για το κοινό από τις 8.00 το πρωί έως και τις 4.30 μετά το μεσημέρι καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Μάλιστα το τηλέφωνο επικοινωνίας για τους ενδιαφερόμενους είναι 24253-50211.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεργασίες και για τη μεταστέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου, όπου μαζί με τη βιβλιοθήκη του Γυμνασίου – Λυκείου της περιοχής θα δημιουργηθεί ένα πλούσιο απόθεμα σε βιβλία και εγχειρίδια ποικίλης θεματικής. Μάλιστα ο χώρος του σχολείου που θα μεταστεγαστεί η Βιβλιοθήκη, είναι επίσης προσβάσιμος και άνετος στους επισκέπτες, ενώ δημιουργείται και ένα πλέγμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, καθώς εκεί λειτουργεί και η Μουσική Σχολή.

Για την καλύτερη λειτουργία της Βιβλιοθήκης ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει ήδη επικοινωνήσει με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που επίσης διαθέτει δική του Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο της συνεργασίας για ψηφιακές δράσεις, αρχειοθέτηση των τόμων, χωροθέτησης των διαφόρων θεματικών και άλλες παρεμβάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου