ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αρχισαν οι εργασίες για το αθλητικό κέντρο Ρήγα Φεραίου στο Στεφανοβίκειο

αρχισαν-οι-εργασίες-για-το-αθλητικό-κέ-463840

Αρχισαν οι εργασίες για την κατασκευή του αθλητικού κέντρου Ρήγα Φεραίου στο Στεφανοβίκειο, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα αποτελεί κυψέλη αθλητικών δραστηριοτήτων για την ευρύτερη περιοχή.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, ενημέρωσε ότι στο εσωτερικό του κτιρίου θα διαμορφωθεί αθλητικός χώρος μπάσκετ και βόλεϊ με έναν χώρο πτυσσόμενων κερκίδων για την παρακολούθηση των αγώνων.

Για τις ανάγκες των αθλητών, θα κατασκευαστούν αποδυτήρια και εγκαταστάσεις WC. Ενα άλλο μέρος του χώρου θα διαμορφωθεί σε κυλικείο – αναψυκτήριο, ενώ στο κτίριο θα κατασκευαστούν και ειδικοί χώροι υγιεινής για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ακόμη, μία αίθουσα του αθλητικού κέντρου θα λειτουργεί ως γυμναστικής. Την εν λόγω αίθουσα θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν επίσης και οι χορευτικοί σύλλογοι του Δήμου για τα μαθήματα χορού.

Οσον αφορά στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, θα κατασκευαστούν γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, δύο γήπεδα τένις, παιδική χαρά, χώρος καθιστικού – αναψυκτηρίου, τεχνητή λίμνη, υπαίθριο θέατρο, αλσύλλιο πελαργών και διαδρομές για τρέξιμο, ποδηλασία ή περπάτημα αναψυχής.

Το αθλητικό κέντρο θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τη λίμνη Κάρλα.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου