ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αναβαθμίζεται το Γηροκομείο Καναλίων

αναβαθμίζεται-το-γηροκομείο-καναλίω-831191

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Αθανάσιου Γκαβαρδίνα και εγκαίνια του ανακαινισμένου αύλειου χώρου και βιβλιοθήκης

Εργα πνοής στο «Σουρλίγκειο» Γηροκομείο Καναλίων, με τον νεοσύστατο Σύλλογο Φίλων του Ιδρύματος να αναλαμβάνει δράση, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των 39 ηλικιωμένων που φιλοξενούνται. Σημαντική στιγμή τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αθανάσιου Γκαβαρδίνα «ψυχή» του Ιδρύματος μέχρι το τέλος της ζωής του, και ταυτόχρονα τα εγκαίνια του ανακαινισμένου αύλειου χώρου και της βιβλιοθήκες του Ιδρύματος. Τα εγκαίνια διοργανώνονται το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 11.30 το πρωί, με τον μεγάλο ευεργέτη της πόλης Χαράλαμπο Τσιμά, να στηρίζει έμπρακτα και γενναιόδωρα το Ιδρυμα και τα παραπάνω έργα.

Τους στόχους του νεοσύστατου συλλόγου φίλων του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Καναλίων ανέπτυξαν στην διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου οι συμμετέχοντες στην κοινή προσπάθεια.

Μιλώντας κατ΄ αρχήν ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Δημητριάδος, π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, χαρακτήρισε «έργο και καρπό αγάπης του μακαριστού Αθανάσιου Γκαβαρδίνα το Γηροκομείο Καναλίων», για να προσθέσει ότι στόχος του νεοσύστατου συλλόγου είναι «να προβάλλουμε το έργο του Γηροκομείου, αλλά και ταυτόχρονα να προσθέσουμε ανθρώπινο δυναμικό για να ενισχύσουμε την εύρυθμη λειτουργία του».

Πρώτο έργο του συλλόγου ο εξοπλισμός της τραπεζαρίας με 80 καθίσματα και 8 τραπέζια ροτόντας.

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του ΔΣ Απόστολος Κρεμαστάς, τόνισε ότι «στους στόχους του Συλλόγου είναι αποκλειστικά κοινωφελείς. Ο σκοπός του είναι η ανάδειξη, βοήθεια και στήριξη των προβλημάτων που παρουσιάζονται στο Γηροκομείο. Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα ζητήματα που αφορούν τους γέροντες και ειδικά την Τρίτη ηλικία, η ηθική και υλική ενίσχυση του Σουρλίγκειου Γηροκομείου Καναλίων και η ανάπτυξη και διάδοση του αισθήματος αλληλεγγύης προς τα άτομα της τρίτης ηλικίας και ει δυνατόν της ευρύτερης περιοχής».

Παράλληλα, παρουσίασε το ΔΣ του νεοσύστατου συλλόγου, που απαρτίζουν οι: Απόστολος Κρεμαστάς πρόεδρος, Ανδρομάχη Ροϊλού αντιπρόεδρος, Ιωάννης Δασκαλόπουλος γενικός γραμματέας, Βασίλης Καραλής ταμίας και Βασιλική Τέα μέλος, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «με τη βοήθειά τους θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο έργο μας, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν».

Στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται για την προστασία των ηλικιωμένων και του προσωπικού αναφέρθηκε ο Ιωάννης Μόσχος, διευθυντής του Ιδρύματος.

«Το Ιδρυμα έχει 39 φιλοξενούμενους, οι περισσότεροι από την περιοχή των Καναλίων αλλά και ευρύτερα από το Βόλο και 12 άτομα προσωπικό. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και στο πλαίσιο αυτό έχουμε απαγορεύσει το επισκεπτήριο από τον Μάρτιο», είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου