Γιορτή αχλαδιού στο Βελεστίνο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-11, 11:30:08
Γιορτή αχλαδιού στο Βελεστίνο

Τα τοπικά προϊόντα έχουν την τιμητική τους

Στο Βελεστίνο θα διεξαχθεί για τρίτη χρονιά η Γιορτή αχλαδιού και άλλων τοπικών προϊόντων. Η εκδήλωση, με θέμα «Διαδρομές και Πολιτισμός της Φεραίας Γης» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στον πεζοδρόμο έμπροσθεν του Δημαρχείου Ρήγα Φεραίου.

Η Γιορτή αχλαδιού και άλλων τοπικών προϊόντων τείνει να γίνει θεσμός, αφού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στο Βελεστίνο.

Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η ΚΟΙΝΣΕΠ Ρήγας Φεραίος.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και παραγωγοί τοπικών προϊόντων του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι παραγωγοί τοπικών προϊόντων του Δήμου Ρήγα Φεραίου θα εκθέσουν τα προϊόντα τους και οι προσκεκλημένοι θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευτούν τα προϊόντα της φεραίας γης.

Φέτος το πρόγραμμα είναι πλούσιο και πέρα από την εσπερίδα, με τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, θα εμπεριέχει χορευτικό πρόγραμμα και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με γλέντι.

Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Στις 20:00 άφιξη προσκεκλημένων.
  • Στις 20:15 χαιρετισμοί εκπροσώπων τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτριου Νασίκα και της προέδρου ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. «Ρήγας Φεραίος» Μάρθας Σαράντη.
  • Στις 20:45 ο Αλέξανδρος Παπαχατζής, καθηγητής Δενδροκομίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής Εργαστηρίου δενδροκηπευτικών & εδαφικών πόρων HORTLAB, θα μιλήσει με θέμα: «Σύγχρονες τάσεις στην καλλιέργεια της αχλαδιάς και εναλλακτικές δενδροκομικές καλλιέργειες».
  • Στις 21:15 ο Δρ. Ιωάννης Βαγγέλας, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «Εχθροί και ασθένειες της αχλαδιάς».
  • Στις 21:45 θα εμφανιστούν τα χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου «Διάπλαση» Ριζομύλου, «Φίλοι Νέων» Αγίου Γεωργίου και «Αριστοτέλης» Στεφανοβικείου.
  • Στις 22:30 ακολουθεί γλέντι με την ορχήστρα του Τάκη Τρουμπουτζά.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
3
=