ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Συγκέντρωσαν 150.000 καπάκια

συγκέντρωσαν-150-000-καπάκια-119426

Στιγμιότυπα από δράσεις του Συλλόγου

Πολύπλευρη δράση αναπτύσσει ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Φεραίου «Υπέρεια κρήνη» στο κοινωνικό, ενημερωτικό και πολιτιστικό πεδίο, θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η πρωτοβουλία συγκέντρωσης 150.000 πλαστικών καπακιών, τα οποία δόθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε νεαρή κοπέλα από τη Λάρισα η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, προκειμένου να αξιοποιηθούν για την αγορά αναπηρικού αμαξίδιου, ενώ στο μεταξύ, συνεχίζεται η προσπάθεια.

Πριν από τη συγκεκριμένη δωρεά «συνεργαστήκαμε με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ρήγα Φεραίου και το Κέντρο Υγείας, και διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει άτομο, στο Δήμο Ρήγα Φεραίου που αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα. Οταν πληροφορηθήκαμε ότι ο αδελφός της συγκεκριμένης κοπέλας συγκεντρώνει καπάκια, τα προσφέραμε, προκειμένου να συνδράμουμε την προσπάθεια» όπως αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ευαγγελία Μπατακόγια, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Συλλόγου «Υπέρεια κρήνη» υλοποιήθηκε με τη συνδρομή των σχολείων : δημοτικό και νηπιαγωγείο Αγίου Γεωργίου, δημοτικό και νηπιαγωγείο Ριζομύλου, 2ο δημοτικό και νηπιαγωγείο «Ρήγας Βελεστινλής», δημοτικό και νηπιαγωγείο Αερινού, 1ο νηπιαγωγείο Βελεστίνου, ΕΠΑΛ Βελεστίνου, Λύκειο Βελεστίνου, Λύκειο Στεφανοβικείου, των επαγγελματιών του Βελεστίνου και φίλων του Συλλόγου.

Ο ίδιος σύλλογος έχει αναπτύξει σημαντικές δραστηριότητες, προσφέροντας κατ’ επανάληψη τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο και σε άπορες οικογένειες μέσω του Δήμου και της Εκκλησίας καθώς επίσης και το Σύλλογο συμπαραστάσεως κρατουμένων «Εσταυρωμένος», μέσω της επιτροπής καρναβαλιού, την περασμένη χρονιά.

Ενεργή ήταν, παράλληλα, η συμμετοχή των μελών του συλλόγου στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά των διοδίων, με στόχο την ασφαλή διέλευση της παλιάς εθνικής οδού.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Υπέρεια κρήνη», εξάλλου, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις σε ασφαλισμένους και μη, από τις κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ, οι οποίες περιελάμβαναν μαστογραφίες, εξετάσεις οστεοπόρωσης, σπιρομέτρηση, γενικές αίματος και έλεγχο ανευρύσματος κοιλιακής αορτής. Η παραπάνω δράση πραγματοποιήθηκε δύο συνεχόμενες χρονιές, για διάστημα δύο εβδομάδων, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Στο βιογραφικό του Συλλόγου καταγράφονται παράλληλα ενημερωτική ομιλία για την πρόληψη, αλλά και μαθήματα ζούμπα για την άθληση των νέων γυναικών.

Στο πεδίο του πολιτισμού καταγράφονται, αντίστοιχα, εκδρομή για μικρούς και μεγάλους στο Μύλο των ξωτικών και εκπαιδευτική εκδρομή στο Μουσείο της Ακρόπολης, με μεγάλη συμμετοχή.

Ο Σύλλογος γυναικών Δήμου Ρήγα Φεραίου «Υπέρεια κρήνη» που διατηρεί την παράδοση και αναβίωσε το έθιμο του κλύδωνα την άνοιξη του 2004, συμμετέχει επί δύο συνεχόμενες χρονιές στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου. Επίσης συμμετείχε στο περσινό καρναβάλι με άρμα, στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού και στο γιορτινό τραπέζι με τοπικά εδέσματα.

Οι παρεμβάσεις της «Υπέρειας κρήνης» και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι σημαντικές και εναρμονίζονται απόλυτα με τους σκοπούς του συλλόγου που αφορούν τις γυναίκες και ταυτόχρονα το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου