ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αποφάσισαν συγκρότηση επιτροπής για την πορεία των έργων στην Κάρλα

αποφάσισαν-συγκρότηση-επιτροπής-για-243576

Τη διαβεβαίωση ότι οι 33 γεωτρήσεις δεν θα χρησιμοποιηθούν αν το αρδευτικό δίκτυο δεν ολοκληρωθεί, παρείχε χθες κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις Τοπικές Συνελεύσεις Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγροτών που αντιδρούν στη διάνοιξή τους με το φόβο επιδείνωσης των προβλημάτων που υπάρχουν και στην ποιότητα και στην ποσότητα του νερού.

Οι Συνελεύσεις αποφάσισαν τη συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενης από κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων και εκπροσώπους φορέων, η οποία θα συνεργάζεται με την Περιφέρεια για την πορεία των έργων στην Κάρλα.

Η επιτροπή αναμένεται να ξεκινήσει τη δράση της τις επόμενες μέρες και θα επιδιώξει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ενώ με γεωλόγους – επιστήμονες θα συζητήσει για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Εκτός του δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα και τους αντιδημάρχους στις Συνελεύσεις παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Αργύρης Κοπάνας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Κίτσιος, Βασίλης Χατζόπουλος, Δημήτρης Λουφόπουλος και Γιώργος Λαδόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, ο οποίος συμμετείχε στη συνέλευση του Στεφανοβικείου και ρωτήθηκε είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «εμείς θέσαμε υπόψη τα προβλήματα που έχει η περιοχή με το χαμηλό υδροφόρο ορίζοντα, το κακής ποιότητας νερό και τα ρήγματα στα χωριά. «Μας διαβεβαίωσαν ότι έχουν ληφθεί υπόψιν, αλλά ότι προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί το έργο της Κάρλας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αν δεν προχωρήσει η ανόρυξη των γεωτρήσεων, δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί και το έργο. Όμως, για ποιο λόγο έγιναν οι γεωτρήσεις στην περιοχή μας που είναι επιβαρυμένη;» αναρωτήθηκε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ριζομύλου Βασίλης Ακριβούσης είπε ότι, Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο θα κινηθούν από κοινού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. «Θα επισκεφτούμε την Περιφέρεια, προκειμένου να βρεθεί κοινή τομή. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν», συμπλήρωσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου