ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αντιδράσεις για τις γεωτρήσεις στην Κάρλα

αντιδράσεις-για-τις-γεωτρήσεις-στην-κ-245134

Ανησυχούν οι κάτοικοι Στεφανοβικείου και Ριζομύλου για τον υδροφόρο ορίζοντα

Συνελεύσεις σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο διοργανώνονται αύριο, με τους αγρότες να εκφράζουν φόβους ότι η διάνοιξη 33 γεωτρήσεων προκειμένου να προχωρήσει το έργο της Κάρλας, ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα, τη στιγμή κατά την οποία δεν έχει ολοκληρωθεί προηγουμένως το αρδευτικό.

Οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Στεφανοβικείου και Ριζομύλου κ.κ. Βασίλειος Ακριβούσης και Γεώργιος Ιβανούδης αντίστοιχα, απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που προγραμματίζεται αύριο Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί στα Κ.Α.Π.Η. των αντίστοιχων τοπικών κοινοτήτων για τη λήψη αποφάσεων.

Σύμφωνα με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ρήγα Φεραίου, η ιεράρχηση των εργασιών στο έργο της λίμνης Κάρλας, ήταν: Αναδασμός Στεφανοβικείου, αρδευτικό κτημάτων και διάνοιξη γεωτρήσεων.

Κοινή θέση των δύο προέδρων είναι ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν προβλήματα οι αγρότες που έχουν κτήματα στις συγκεκριμένες περιοχές. Η διάνοιξη γεωτρήσεων χωρίς να έχουν προηγηθεί τα προαναφερθέντα, όπως εξηγούν, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, εγκυμονεί κινδύνους, λόγω της υποβάθμισης του υδροφόρου ορίζοντα, να δημιουργηθούν ανεπανόρθωτες καταστροφές, όπως μη καταλληλότητας του πόσιμου νερού, ενεργοποίηση του ρήγματος και καθίζησης των χωριών Στεφανοβικείου και Ριζομύλου.

Κατά συνέπεια ζητούμενο για όλους είναι η ενημέρωση από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, για το έργο και τα βήματα που ακολουθούνται.

Ο αντιδήμαρχος Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, τόνισε από την πλευρά του ότι «δεν είμαστε αντίθετοι στην ολοκλήρωση του έργου της Κάρλας, αλλά έχουμε θέσει προτεραιότητες, προκειμένου να διασφαλιστούν οι κάτοικοι της περιοχής».

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου, επεσήμανε ότι «το έργο της Κάρλας είναι αρδευτικό και περιβαλλοντικό και για να ανανεώνεται το νερό, πρέπει να ποτίζονται τα κτήματα και κατά συνέπεια, θέσαμε ως προτεραιότητα να ολοκληρωθούν οι αγωγοί για το αρδευτικό. Αντ’ αυτού, τόνισε ο ίδιος, επιχειρείται να ανοίξουν πρώτα οι γεωτρήσεις, με τον κίνδυνο, όταν τεθούν σε λειτουργία, να οξυνθεί το πρόβλημα που ήδη αντιμετωπίζουν οι αγρότες, σε μια περιοχή βεβαρημένη, λόγω της υποχώρησης του υδροφόρου ορίζοντα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου