ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κατατέθηκε επίσημα η πρόταση από τον Ολυμπιακό Βόλου

κατατέθηκε-επίσημα-η-πρόταση-από-τον-ο-77670

Κατατέθηκε και επίσημα χθες από τον Ολυμπιακό Βόλου, στην ένωση της Football League, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και στην ΕΠΟ η πρόταση για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών που προέκυψε από τη βολιώτικη πρωτοβουλία και την τηλεδιάσκεψη έχοντας πλέον και τις υπογραφές των 11 από τις 14 ομάδες της κατηγορίας αφού σε σχέση με το ό,τι είχε γίνει γνωστό για προφορική συμφωνία των 12 (πλην Τρικάλων και Ιωνικού) και η Νίκη εξέφρασε επιφυλάξεις και δεν συνυπέγραψε την πρόταση της πλειοψηφίας…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η πρόταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου που βρήκε θετική ανταπόκριση αφορά στη δημιουργία της Super League 2 με δύο ομίλους (Βόρειο και Νότιο) των 16 ομάδων – ουσιαστικά με τις ομάδες της παρούσας Super League 2 και της παρούσας Football League και όσες προκύψουν από τα play off της Super League και από την άνοδο στην Football League των ομάδων της Γ’ Εθνικής.

Χθες μετά την κατάθεση της πρότασης στους αρμοδίους φορείς υπήρξε επίσημη ενημέρωση και από τη βολιώτικη ΠΑΕ που αναφέρονται τα εξής: «Μετά από την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με το σύνολο των ομάδων που απαρτίζουν την Football League με πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με μοναδικό θέμα συζήτησης το φλέγον ζήτημα της εκ νέου αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, ενημερώνουμε τον φίλαθλο κόσμο πως προχωρήσαμε την Παρασκευή 15 Μαΐου στην κατάθεση της ολοκληρωμένης πρότασης στους αρμόδιους φορείς και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της Football League κ. Λεωνίδα Λεουτσάκο, στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και την ΕΠΟ.

Την πρόταση υπέγραψαν οι κάτωθι ομάδες:

-Καλαμάτα – Καβάλα – Ασπρόπυργος – Διαγόρας – Ιάλυσος – Τρίγλια – Θεσπρωτός -Αιγάλεω – Βέροια – Ιεράπετρα – Ολυμπιακός Βόλου.

Ενώ δεν αποδέχτηκαν να υπογράψουν οι: Τρίκαλα – Ιωνικός – Νίκη Βόλου.

Πλέον το θέμα της αναδιάρθρωσης παίρνει τον δρόμο του και ζητούμενο είναι να βρει επιπλέον συμμάχους από τις ομάδες της ΣΛ 2 που έχουν διαφορετικά οικονομικά συμφέροντα ή να αλλάξει με κυβερνητική τροπολογία ο συσχετισμός ψήφων μεταξύ των δυο κατηγοριών που τώρα είναι 12-3 και η εκπροσώπηση της Football League στην Ένωση δεν μπορεί να περάσει κάτι από μόνη της!

Ενώ από την περασμένη εβδομάδα το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Παναγιώτης Διακοφώτης είχε κάνει λόγο και για πίεση από τις τοπικές κοινωνίες τονίζοντας πως η αναδιάρθρωση έχει τη στήριξη από πολλούς βουλευτές της Ν.Δ. που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια, χθες και ο Βολιώτης βουλευτής Χρ. Μπουκώρος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «κίνηση» και αφού χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση για δύο ομίλους που όπως είπε είναι μάλιστα υπόψη τόσο του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, όσο και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, άφησε να εννοηθεί πως μπορεί ν’ αλλάξει το νομικό πλαίσιο αφού μόνο έτσι μπορεί να γίνει πράξη…

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου Ευριπίδης Τσιμπανάκος επίσης εμφανίστηκε ενημερωμένος για τις κυβερνητικές κινήσεις και ότι υπάρχει τροπολογία από τον κ. Αυγενάκη και θα προχωρήσει από τη Δευτέρα… τονίζοντας πως «εγώ θέλω και η Νίκη και ο Ολυμπιακός να είναι στο υψηλότερο επίπεδο και δεν έχω να χωρίσω κάτι. Στηρίζουμε τον κ. Λεουτσάκο και προσπαθούμε για το καλό όλων. Είναι καλό να κλείσουμε την παρένθεση. Να σταματήσει αυτό το πράγμα με τη Νίκη και τον Ολυμπιακό για χαρτιά δεν είναι να τσακωνόμαστε, πρέπει να είμαστε ενωμένοι με μία φωνή και μία κατεύθυνση. Στόχος είναι η αναδιάρθρωση για το καλό όλων μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της SL2-FL Λεωνίδας Λεουτσάκος, τόνισε ότι μια νέα αναδιάρθρωση θα έχει νόημα μόνο αν υπάρχει ένα πλάνο τριετίας και με τα ανάλογα χρήματα. «Τις αναδιαρθρώσεις δεν τις κάνουνε οι Λίγκες, εμείς προτάσεις θα κάνουμε, αν δεν έρθει νομοθετική ρύθμιση και δεν πάει στην ΕΠΟ πώς θα περάσει; Μπορεί ο Λεουτσάκος να θέλει να έρθουν 150 ομάδες, να ανέβουν όλοι, το θέμα είναι η επόμενη μέρα των ομάδων. Όλα έχουν να κάνουν με το οικονομικό σκέλος. Αν υπάρχει ένα πλάνο τριετίας και μπορούν να αντέξουν οι ομάδες καλώς, αλλά να μην μιλάμε για αναδιάρθρωση ενός χρόνου και μετά να δημιουργηθούν χρέη από τις ομάδες», είπε ο πρόεδρος της SL2-FL που επίσης αναφέρθηκε και στην ΕΡΤ: «Είναι αναγκαίο να βοηθήσει η ΕΡΤ στην παρούσα φάση. Είναι απαραίτητο. Αν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα χωρίς φιλάθλους και έχουμε τον χειμώνα πάλι καραντίνες, ο κόσμος δεν θα πρέπει να βλέπει θέαμα αφού θα απαγορεύεται να πας στο γήπεδο; Χωρίς τη συμπαράσταση της Πολιτείας δεν πρόκειται να γίνει κάτι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου