ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπορεί και πιο άνετα

μπορεί-και-πιο-άνετα-732677

Ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε 3-2 τον Εθνικό Σερρών δείχνοντας πως γίνεται όλο και καλύτερος

Ο Ολυμπιακός Βόλου το «πήγαινε» χθες για την πιο άνετη νίκη του, προηγήθηκε 3-0, έχασε ευκαιρίες που δεν χάνονται, είχε δύο δοκάρια αλλά σε δύο μόλις λεπτά δέχτηκε δύο γκολ και ανησύχησε προς στιγμήν τελικά όμως κέρδισε 3-2 τον Εθνικό Σερρών. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έδειξε χθες πως μπορεί και πιο άνετα… και πως γίνεται καλύτερη μέρα με τη μέρα, έχει περιθώρια βελτίωσης και μπορεί να φτάσει στο στόχο της συμμετοχής στα πλέι οφ της ανόδου!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός Βόλου χθες έπαιξε με άλλο «αέρα»… αλλά και με κόντρα τον άνεμο και εκτός από μια σημαντική νίκη αποκόμισε και σημαντικά κέρδη ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Το επίσημο ντεμπούτο ως προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος το έκανε στο εκτός έδρας 2-0 επί του Παναιτωλικού για το κύπελλο. Ο νεαρός τεχνικός ξεκίνησε νικηφόρα χθες και στο πρωτάθλημα, αφού οι «ερυθρόλευκοι» στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Football League επικράτησαν 3-2 στο Βόλο του Εθνικού Σερρών.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε, το πολύτιμο «τρίποντο» που τον έφερε στους 17 βαθμούς, συγκάτοικο με τη Ζάκυνθο, το παιχνίδι της οποίας με τη Λάρισα αναβλήθηκε.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έκανε τα εύκολα δύσκολα την ώρα που όλα έδειχναν πως θα περνούσε ένα εύκολο απόγευμα πέτυχε όμως τελικά την τρίτη νίκη του στο Βόλο σε πέντε παιχνίδια που έχει δώσει ως γηπεδούχος…ενώ ακολουθεί κι ακόμη ένα για να κλείσει ο πρώτος γύρος.

Οι «ερυθρόλευκοι» που είχαν σε καλή μέρα τον Μαρτίνεθ, έναν Διαμαντόπουλο να σκοράρει δις, τον Νικολιά να ανοίγει το δρόμο για την επιτυχία με ένα όμορφο γκολ σε χρονικό σημείο που σήμανε πολλά για την εξέλιξη της αναμέτρησης αλλά και να χάνει κλασσικές ευκαιρίες προηγήθηκαν στο 68’ με 3-0 και ενώ μπορούσαν να διευρύνουν το σκορ …δύο λάθη σε διάστημα δύο λεπτών έδωσαν την ευκαιρία στη σερραϊκή ομάδα να μειώσει σε 3-2 και να γίνει στη συνέχεια το ματς «γκραν – γκινιόλ».

Στην 11άδα σε σχέση με τον αγώνα στο Αγρίνιο για το Κύπελλο, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είχε δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο Αλέξης Κασμερίδης πήρε θέση βασικού τερματοφύλακα αντί του Κολίτση και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε ως ο παρτενέρ του επίσης πολύ καλού χθες Ρόκα ως αμυντικό χαφ αντί του Κορνελάτου. Ετσι, στη βασική ενδεκάδα, τερματοφύλακας ήταν ο Κασμερίδης, στην άμυνα δεξιά ο Ζέρης, αριστερά ο Μαργαρίτης και στόπερ οι Γιαλούσης, Μπάρμπας. Δίδυμο στα χαφ οι Ρόκας, Μαρτίνεθ, πλάγια αριστερά ο κινούνταν ο Μπιτάνγκ και δεξιά ο Νικολιάς, ενώ ο Θέος βρισκόταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Διαμαντόπουλο.

Ο δυνατός άνεμος δημιούργησε πολλά προβλήματα στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών, κυρίως του Ολυμπιακού που είναι πιο ποιοτικοί και που είχαν κόντρα τον αέρα. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο πάντως οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους, πίεσαν την άμυνα του Εθνικού Γαζώρου και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να φτάσουν στο γκολ. Κυκλοφόρησαν τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, οι Θέος και Μαρτίνεθ έκαναν σπουδαία δουλειά, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι καλύτεροι και να δικαιούνται το γκολ.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι φρόντιζαν να αμύνονται και να προσπαθούν να βγουν στην κόντρα επίθεση, χωρίς πάντως να χάσουν κάποια σημαντική ευκαιρία. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 11’. Ο Ναστέφσκι εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα από τον αέρα πήρε τροχιά προς την εστία του Ολυμπιακού, για να μπλοκάρει ο Κασμερίδης.

Ο Ολυμπιακός έφτασε για πρώτη φορά με αξιώσεις μπροστά από το τέρμα του Κραβαρίτη στο 15’με τον Διαμαντόπουλο ενώ στο 23’ο Μπιτάνγκ μέσα στην περιοχή προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα στον Διαμαντόπουλο, βγήκε όμως έγκαιρα ο Κραβαρίτης και μπλόκαρε τη μπάλα.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση μισής ώρας αγώνα, στο 31’, από μπαλιά του Θέου από τα δεξιά ο Διαμαντόπουλος έχασε απίστευτη ευκαιρία να σκοράρει, με τον Κραβαρίτη να αποκρούει εξ επαφής το πλασέ του επιθετικού του Ολυμπιακού, ο οποίος πάντως ολιγώρησε να πλασάρει.

Για να φτάσουμε στο 45’ όπου ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Μαρτίνεθ εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυντικοί του Εθνικού Γαζώρου έδιωξαν τη μπάλα από την περιοχή, αυτή στρώθηκε στο Νικολιά, ο οποίος με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ, λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά, έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες στο ξεκίνημα της επανάληψης και στο 54’ πέτυχε το 2-0. Στο 47’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν ο Νικολίτσας στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα με το κεφάλι την έστειλε στο δεξί δοκάρι του Κραβαρίτη.

Στο 53’ ο Μπιτάνγκ μέσα από την περιοχή με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, για να γίνει το 2-0 στο επόμενο λεπτό. Ο Ρόκας από τα δεξιά έβγαλε ασίστ στον αμαρκάριστο Διαμαντόπουλο, ο οποίος μόνος απέναντι από τον Κραβαρίτη με πλασέ έγραψε το 2-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν σταμάτησαν να πιέζουν την άμυνα του Εθνικού Σερρών και στο 56’ ο Θέος έβγαλε παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, με τον Διαμαντόπουλο να μη μπορεί μέσα από την περιοχή να πιάσει το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει εκτός περιοχής.

Στο 67’ ο Ολυμπιακός είχε νέο δοκάρι με τον Μαρτίνεθ, ενώ στο επόμενο λεπτό έγινε το 3-0 από τον Διαμαντόπουλο με κεφαλιά … Όμως στο 73’ ο Τσιλούλης με ωραίο πλασέ έγραψε το 3-1, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Βολιώτης Κ. Κρεββατάς, με μακρινό σουτ αιφνιδίασε τον Κασμερίδη, -που εκτίμησε λάθος- γράφοντας το 3-2. Πάντως και στη συνέχεια ο Διαμαντόπουλος στο 76’ μόνος απέναντι από τον Κραβαρίτη πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα του Εθνικού Σερρών, για να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία … και το 3-2 έμεινε, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια σημαντική νίκη, όπως αποδείχθηκε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κασμερίδης, Ζέρης, Μαργαρίτης, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Ρόκας, Μαρτίνεθ (85’ Μέζα), Μπιτάνγκ, Νικολιάς, Θέος (74’ Κορνελάτος), Διαμαντόπουλος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ: Κραβαρίτης, Παναγιωτίδης, Νικολίτσας, Κουκόλης (64’ Λαζαρίδης), Κοντσίδης, Δέντσας, Χατζηδημητρίου, Ναστέφσκι (71’ Κρεββατάς), Μαρίνου, Τσιλούλης, Σαββίδης

*Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Εθνικό Σερρών στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι η ομάδα για 75 λεπτά είχε απόδοση υπέρ του δέοντος καλή και έκανε αρκετά από αυτά που δουλεύει στην προπόνηση καθώς και μεγάλο αριθμό τελικών προσπαθειών.

Για την αμυντική λειτουργία της ομάδας τόνισε πως αν και ανησύχησε μετά τα δύο γκολ, η άμυνα ξεκινάει από τον Διαμαντόπουλο και η επίθεση από τον Κασμερίδη ή τον Κολίτσι. «Η άμυνα βελτιώνεται και βλέπω σημάδια βελτίωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

*Στην απόκτηση ενός πολύ καλού μεσοεπιθετικού, ο οποίος δεν μπόρεσε φέτος να δείξει την αξία του στην Κέρκυρα (αγωνίστηκε σε τέσσερα παιχνίδια στη Σούπερ Λιγκ) βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Ισπανό Μπόρχα Σάντσεθ, ενώ κοντά στο να επιστρέψει στον Ολυμπιακό Βόλου είναι και ο Κ.Οικονόμου.

*Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεδρίασε χθες και αποφάσισε την αναβολή (για 28/1) της αίτησης του Θανάση Παλαιολόγου περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής του Ολυμπιακού Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου