ΤΟΠΙΚΑ

Ευθύμης Τσάμης: «Ο νόμος είναι σαφής και ισχύει για όλους»

ευθύμης-τσάμης-ο-νόμος-είναι-σαφής-κα-169985

Επιστολή με υπογραφές κατοίκων της Αγριάς που ζητούν να επαναλειτουργήσει το ιατρείο παθολόγου, που βγήκε σε αναστολή εργασίας από την 1η Φεβρουαρίου, επειδή δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, έφτασε στα χέρια του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Οι κάτοικοι δηλώνουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες της συγκεκριμένης γιατρού. Ήταν δεμένοι μαζί της και είχαν εμπιστοσύνη στην επιστημονική της κατάρτιση, όπως λένε. Η ιδιώτης όμως γιατρός δεν μπορεί να παρέχει πλέον υπηρεσίες στους ασφαλισμένους. Έληξε το πιστοποιητικό νόσησης που είχε και βγήκε σε αναστολή εργασίας.

Δεν θέλει να εμβολιαστεί, όπως ενημέρωσε τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας. Έτσι η εφαρμογή του νόμου της υποχρεωτικότητας για εκείνη είναι μονόδρομος. Το ιατρείο για όσο διάστημα θα είναι σε ισχύ ο νόμος θα παραμείνει κλειστό. Η γιατρός δεν μπορεί να εκτελεί ιατρικές πράξεις. Εκτός και αν αλλάξει γνώμη και εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Οι ασθενείς της όμως είναι στο πόδι. Στην επιστολή που απέστειλαν στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, αφού εξαίρουν το έργο της, ζητούν από τον φορέα να επιτρέψει στη γιατρό να εργαστεί.

«Δεν ανοίγουμε, ούτε κλείνουμε εμείς τα ιατρεία. Ο νόμος είναι σαφής, προβλέπει συγκεκριμένα πράγματα και είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να τα τηρούμε με ευλάβεια», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης.

«Από τη στιγμή που η συνάδελφος έχει αποφασίσει να μην κάνει το εμβόλιο, ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένα πράγματα και κανείς δεν μπορεί να αποκλίνει αυτών», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Τις τελευταίες μέρες στα social media καταγράφεται «κύμα» συμπαράστασης στη συγκεκριμένη γιατρό.

Ο κ. Τσάμης επικοινώνησε μαζί της. Η γιατρός φέρεται να παρέμεινε αμετάπειστη και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου επίσης της ζήτησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, ενώ εμμέσως πλην σαφώς τής επισήμανε ότι δεν θα γίνει αποδεκτό από τον φορέα να διαδίδει αντιεπιστημονικές απόψεις για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή μας», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Τσάμης, επαναλαμβάνοντας ότι ο νόμος της υποχρεωτικότητας δεν κάνει διακρίσεις.

«Όποιος δεν εμβολιάζεται και υπηρετεί είτε στο ΕΣΥ, είτε στον ελεύθερο ιδιωτικό τομέα ως γιατρός, τίθεται σε αναστολή εργασίας», υπενθύμισε.

Από την πλευρά τους εκείνοι που ζητούν την επιστροφή της γιατρού στην ενεργό δράση, επισημαίνουν ότι « δεν απέτρεψε ποτέ κανέναν να εμβολιαστεί» και πως στο ιατρείο της τηρούσε όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου